Afbeelding
Foto: Jan Walgaard

Drechtsteden onthullen website voor mensen met beperking

Algemeen 284 keer gelezen

PAPENDRECHT/ALBLASSERDAM • De wethouders Pieter Paans van Papendrecht en Arjan Kraijo van Alblasserdam hebben in de afgelopen week tijdens het jaarlijkse sportcongres de website Uniek Sporten de website www.unieksporten.nl onthuld.

Met een druk op de knop kwam de website groot op het scherm terwijl Arjo Wijnhorst, de bedenker en oprichter van de site, toekeek.

Uniek Sporten
Omdat het voor mensen met een beperking, zowel lichamelijk als mentaal, nog vaak lastig is om te bewegen, hebben de gemeenten uit de Drechtsteden aansluiting gezocht bij het concept van Uniek Sporten. Via de website of de app kunnen geïnteresseerden aangeven welke sport ze graag eens willen uitproberen. Daarnaast maakt de site inzichtelijk wat het aanbod in de regio is.

Sportcongres
Het sportcongres dat jaarlijks georganiseerd wordt door de gemeenten Papendrecht en Alblasserdam, stond dit jaar in het teken van de Drechtstedelijke samenwerking. Rita van Driel van de NOC*NSF legde uit wat de succesfactoren van het project zijn. Ambassadrice en oud-paralympisch wereldkampioen verspringen Iris Pruysen uit Zwijndrecht vertelde in een interview op het podium hoe enorm belangrijk sporten is voor mensen met een beperking.

Ondersteuning
Na de officiële onthulling van de site was er een workshop om te bespreken wat nodig is om Uniek Sporten in de Drechtsteden tot een succes te maken. Alle input en ideeën worden gebruikt om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk mensen de mogelijkheid krijgen om te bewegen. Wie een sport aan mensen met een beperking wil aanbieden, kan bij de lokale buurtsportcoaches vragen naar de mogelijkheden.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wesley van Butselaar is de 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal.
Wesley van Butselaar 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal Sport 23 uur geleden
• Jessica Vleugel.
Jessica Vleugel uit Papendrecht terug op de buis voor vierde seizoen 'Meiden die Rijden' Nieuws 27 mrt, 08:52
• De onthulling van de gedenksteen op het Weense Plein, met v.l.n.r. burgemeester Van Driel, ambassadeur Harz, wethouder Van der Borg en de heer Zwijnenburg.
Onthulling gedenksteen van het gerenoveerde Weense Plein in Papendrecht: 'Iets om trots op te zijn' Nieuws 27 mrt, 08:19

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden