Dames 1 Smash'66 winnen streekderby

Sport 188 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De dames van Smash'66 uit Alblasserdam hebben zaterdag 6 oktober de streekderby gewonnen van Vollido uit Hendrik Ido Ambacht. In de Ridderhal werd het 3-2 voor de Alblasserdamse volleybaldames.

Eline Rodenburg maakte haar debuut in de hoofdmacht van het eerste damesteam, zij maakte dit seizoen de overstap van het tweede naar het eerste damesteam van Smash. In de eerste set waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Onnodige fouten werden afgewisseld met mooie aanvallende punten. De foutenlast bij de dames van Smash lag echter hoger dan bij de dames van Vollido, dus trokken zij de winst van deze set nipt naar zich toe met 25-23.

In de tweede set draaide het aan de kant van Smash beter. De blokkering hield meer aanvallen tegen en er werden meer ballen van de grond gehaald. Ook een mooie serviceserie met een aantal directe punten van Tabitha Zanen en Liza van Erk zorgde ervoor dat Smash de set won met een setstand van 25-19.

In de derde set zakte het niveau van de Alblasserdamse dames weer wat terug, maar toch knokte de dames zich aan het einde van de set terug in de wedstrijd en met een spannende eindfase van de set werd er met 27-25 gewonnen.

De vierde set was het wedstrijdbeeld weer omgedraaid, de dames van Vollido konden vooral via de middenpositie vaak tot scoren komen en deze set werd dan ook met 25-22 gewonnen door de thuisploeg, een vijfde en beslissende set was nodig. Daarin nam Smash meteen het voortouw en maakte meteen een verschil van 4 punten. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven en won de vijfde set met 15-10, waardoor de dames van Smash '66 de wedstrijd wonnen met 3-2.