Afbeelding

Openingsavond van Merwede Cup Jeugdcompetitie in Meerkerk

Sport 133 keer gelezen

MEERKERK • De Merwede Cup jeugdcompetitie On Tour is op vrijdag 5 oktober gestart in Meerkerk. Dorpshuis de Linde was het strijdtoneel voor 17 jeugdschaakteams uit de regio. Deze eerste avond werd gesponsord door CF Groep uit Meerkerk.

De organiserende verenigingen uit Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Gorinchem, Sleeuwijk en Meerkerk hadden elke hun (schaak)steentje bijgedragen aan deze avond: gastheer en schaakstukken uit Meerkerk, schaakklokken uit Papendrecht en Gorinchem. Wedstrijdleiding met uitslagenverwerking uit Sliedrecht, tafelleiders uit Dordrecht, Papendrecht en Gorinchem om de jonge schakers aan de borden te begeleiden. Kortom ook de organisatie is teamwork!

Nieuwe teams
Voor een aantal jeugdige schakers was het een nieuwe ervaring. Erg leuk dat er een team van het Camphusianum (voortgezet onderwijs uit Gorinchem) was afgevaardigd. Er was zelfs een selectie toernooi georganiseerd op school met 40 kinderen nodig om te kwalificeren. Het team won poule 2 en promoveerde daardoor naar poule 1. De puntentelling is erop gericht dat het teamresultaat telt, niet het individu. Meerkerk Schaakt was in een nieuwe teamkleding gekomen, door sponsor adviesbureau Greens International.

Chipsmoment
Zo'n avond schaken is natuurlijk een beetje spannend, maar het mag duidelijk zijn dat we dit als een soort feestje beschouwen. Chips na de tweede ronde is een prachtige traditie geworden. De teams zijn bijna allemaal in prachtige clubkleren. De chips vlekken mogen er weer goed uitgewassen worden.

Promoveren of degraderen
Na vijf avonden schaken is bekend wie de cup met de grote oren, de Merwede Cup, mee naar huis mag nemen. Elke individuele avond kun je promoveren of degraderen in de poules.

Resultaten
In poule 1 won het eerste team van PASCAL. Meerkerk Schaakt team 1 degradeerde naar poule 2. In poule 2 won het nieuwe team van Camphusianum uit Gorinchem nipt voor het tweede team van Giessen Linge. Meerkerk Schaakt team 2 degradeerde daarmee naar poule 3. In poule 3 won Dordrecht 1 alle wedstrijden. In poule 4 werd Meerkerk 3 nipt tweede achter Sliedrecht 2. Dat promoveerde in haar prachtige nieuwe tenues gesponsord door de Antea Groep.

Gedetailleerde uitslagen zijn terug te vinden op www.schakendsliedrecht.nl/viertallen-uitslagen. De volgende ronde is 2 november in Dordrecht.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden