• Koos van Dam, Debora Jongeneel, Dieudonnée Verloop en Marjolein Buitelaar (v.l.n.r.) overhandigen de gedichtenbundels aan Bart van Aanholt van de bibliotheek.
• Koos van Dam, Debora Jongeneel, Dieudonnée Verloop en Marjolein Buitelaar (v.l.n.r.) overhandigen de gedichtenbundels aan Bart van Aanholt van de bibliotheek. Foto: Bert Bons
met video

Gedichtenbundel van Alblasserdamse schoolkinderen in bibliotheek

Algemeen 508 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Gedichtenbundels met bijdragen van kinderen van Het Kompas en De Schalm uit Alblasserdam zijn binnenkort te leen in de Alblasserdamse bibliotheek.

De gedichten, die allemaal over Alblasserdam en omgeving gaan, zijn samengesteld naar aanleiding van het project 'Dichter bij de Polder', van de Lionsclub Alblasserwaard Souburgh.

Dit jaar plaatsten zij hun twaalfde gedicht over het landschap bij het Kielgat in Alblasserdam. Ester Naomi Perquin 'Dichter des vaderlands', maakte daar een prachtig gedicht over deze unieke plek langs de dijk in Alblasserdam.

Educatie
Twee basisscholen hebben deelgenomen aan een educatieve activiteit die aan deze onthulling gekoppeld was. Zij kregen onder de bevlogen leiding van de bekende Amsterdamse dichter en dichtdocent  Jos van Hest een dichtworkshop.

Alle kinderen van groep 7a en 7b van Het Kompas en leerlingen van groep 6 van De Schalm maakten vervolgens een gedicht, die in twee gedichtenbundels zijn opgenomen. Het boekje van De Schalm heet 'Het golvend water kijkt me aan' en het boekje van Het Kompas heet 'Bloemen lijken op waaiers'.

In de afgelopen week zijn die nieuwe dichtbundels overhandigd aan de kinderen van de basisschool  Het Kompas en De Schalm te Alblasserdam. Omdat deze gedichtenbundels ook in de bibliotheek van Alblasserdam te leen zijn, werden dinsdagmiddag van ieder boekje vijf exemplaren officieel overhandigd aan Bart van Aanholt van Bibliotheek AanZet.

"Het zijn allemaal pareltjes geworden", vertelde Roel Teeuwen tijdens de uitreiking van de gedichtenbundels. Teeuwen is kunstenaar en als lid van Lionsclub Alblasserwaard Souburgh heeft hij het project begeleid. Hij benadrukte dat bij het maken van een gedicht niets fout is, omdat het gaat om de eigen, persoonlijke gedachten en ideeën die verwoord worden.

Op de foto overhandigen Koos van Dam, Debora Jongeneel, Dieudonnée Verloop en Marjolein Buitelaar (v.l.n.r.) de gedichtenbundels aan Bart van Aanholt van de bibliotheek.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden