• Arie den Boer en kleinzoon Bram op natuurparel Liesgras.
• Arie den Boer en kleinzoon Bram op natuurparel Liesgras. Foto: Richard Slagboom

Opening Natuurparel Liesgras in Alblasserdam

Algemeen 536 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Eigenaar Arie den Boer opent zaterdag 26 mei samen met zijn kleinzoon Bram natuurparel Liesgras in Alblasserdam.

Natuurparel Liesgras is een voormalig paardenlandje, dat in de herfst van 2017 natuurvriendelijk is ingericht met onder andere natuurvriendelijke oevers en greppels. Ook is er een beheerplan gemaakt om het terrein ecologisch te beheren en de natuur zo veel mogelijk de kans te geven.

Initiatiefnemer Arie den Boer vertelt: 'In de media lees ik steeds vaker dat de natuur onder druk staat. Er zijn steeds minder bijen en vlinders. Soorten die zo belangrijk zijn voor de mens als bestuivers van groenten en fruit, maar ook als voedsel voor bijvoorbeeld vogels. Door een deel van mijn terrein ecologisch in te richten en te beheren probeer ik m'n steentje bij te dragen'

Natuurparel Liesgras maakt deel uit van het Prachtlint. Prachtlint verbindt in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden kleurrijke natuur, zodat bijen en vlinders, maar ook andere dieren, zich kunnen voeden, voortplanten en verplaatsen. Dat is belangrijk voor de toekomst, maar ook voor het oog. Prachtlint wordt gesteund door de provincie Zuid-Holland.

De officiële opening begint om 10.30 uur. Geïnteresseerden zijn van harte welkom. Natuurparel Liesgras is te vinden op de hoek Buitenpad en het Zwenkgras (achter het sportveldje). Na de opening zal Nieck Alderliesten vertellen over het ingezette ecologisch beheer en geeft Richard Slagboom (beiden van de werkgroep Prachtlint) een korte natuurexcursie op en rond natuurparel Liesgras. Deelnemers bekijken het slootleven en gaan op zoek naar de zeldzame Argusvlinder. Natuurparel Liesgras is normaal gesproken niet vrij toegankelijk, maar altijd te bewonderen vanaf het Buitenpad.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden