Afbeelding
Foto: Aangeleverd

'Routegeleiding reizigers met visuele beperking MerwedeLingeLijn niet op orde'

Algemeen 194 keer gelezen

REGIO • De routebegeleiding voor reizigers met een visuele beperking is op de stations van de MerwedeLingeLijn niet op orde.

Dat stelt het Reizigersoverleg Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden (RODAV). Deze organisatie heeft in januari tijdens een schouw op alle stations tussen Dordrecht en Geldermalsen op de MerwedeLingeLijn meer dan dertig onjuistheden geconstateerd.

Voorbeelden hiervan zijn: een routegeleiding eindigt zomaar bij een drukke overweg in Hardinxveld. Op het perron in Sliedrecht is de routegeleiding op verschillende plekken onderbroken. Op meerdere stations is er geen routegeleidelijn naar de automaat waar je je OV chipkaart kan opladen.

Aanpassingen
Het reizigersoverleg heeft de bevindingen aangeboden aan ProRail, dat verantwoordelijk is voor de aanpassingen en aan de Oogvereniging en dringt aan op aanpassingen. In het reizigersoverleg RODAV zijn reizigersvereniging Rover, gehandicapten- en ouderenorganisaties vertegenwoordigd.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden