v.l.n.r. wethouders Arjan Kraijo, Peter Verheij en Jacqueline van Dongen, directeur-generaal Roald Lapperre (ministerie Infrastructuur en Waterstaat), directeur Tom Stuij van Mondial Movers en Stan de Ridder, CEO van Wellsun.
v.l.n.r. wethouders Arjan Kraijo, Peter Verheij en Jacqueline van Dongen, directeur-generaal Roald Lapperre (ministerie Infrastructuur en Waterstaat), directeur Tom Stuij van Mondial Movers en Stan de Ridder, CEO van Wellsun. Foto: Mondial Movers

Hoog bezoek voor innovatie in Alblasserdam

Algemeen 556 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Roald Lapperre, Directeur-Generaal Milieu en Internationaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, heeft vrijdag een werkbezoek gebracht aan verhuisbedrijf Mondial Movers in Alblasserdam. Aanleiding is de innovatieve, energieopwekkende gevel die het verhuisbedrijf sinds enige maanden heeft.

Afgelopen oktober werd onder grote belangstelling deze eerste energieopwekkende gevel in Nederland onthuld, bij het kantoor van Mondial Movers aan de Kelvinring. Het ontwerp van deze zogenaamde Lumiduct-gevel komt van het bedrijf Wellsun. De transparante zonnepanelen zorgen ervoor dat er een aangename temperatuur is in het pand én dat er tegelijkertijd energie wordt opgewekt. Een unieke combinatie.

De onthulling kon rekenen op veel media-aandacht en Roald Lapperre plaatste toen op Twitter een link naar een artikel in het NRC over de opening. "Het is mooi om op deze manier te laten zien wat er allemaal gebeurt in Nederland", vertelde hij tijdens zijn bezoek aan Mondial Movers.

Koploper
Directeur Tom Stuij van Mondial Movers liet tijdens een presentatie zien dat het verhuisbedrijf al jaren koploper is als het gaat om duurzaamheid. Onder meer door de aanschaf van elektrische verhuiswagens en de installatie van een uitgebreid zonnepark. "Alléén kunnen wij de wereld niet veranderen en duurzamer maken, maar we kunnen wel stappen zetten. We hopen daarmee andere bedrijven te inspireren om lef te tonen en te investeren in duurzame maatregelen. Het kost wat geld, maar het levert veel meer op."

Ondernemerslef
Tom Stuij kwam vorig jaar in contact met Stan de Ridder van het bedrijf Wellsun toen hij op zoek was naar een oplossing voor het warmteprobleem in trappenhuis van het kantoor. Het pand heeft een glazen gevel en ligt op het zuiden: dat betekent dat de temperatuur in de zomer tot boven de 40 graden op kan lopen. De Lumiduct-gevel van Wellsun bleek de perfecte oplossing te zijn: het houdt de warmte tegen, maar laat wél het prettige daglicht door. Tegelijkertijd wordt er energie opgewekt. Een ideale combinatie voor Mondial Movers. Roald Lapperre gaf tijdens zijn bezoek aan onder de indruk te zijn van de drive en het lef van beide ondernemers.

Wethouders
De presentatie bij Mondial Movers werd bijgewoond door de wethouders Peter Verheij en Arjan Kraijo van de gemeente Alblasserdam en Jacqueline van Dongen (wethouder van Zwijndrecht en Drechtstedenbestuurslid Duurzaamheid). Na afloop spraken zij met Directeur-Generaal Lapperre over thema's die voor de regio van belang zijn. De Drechtsteden hebben veel ambities als het bijvoorbeeld gaat om duurzaamheid, het verbeteren van de luchtkwaliteit en het stimuleren van circulaire economie. Deze thema's kwamen aan de orde tijdens een bijeenkomst in het Wapen van Alblasserdam.

Fotobijschrift: v.l.n.r. wethouders Arjan Kraijo, Peter Verheij en Jacqueline van Dongen, directeur-generaal Roald Lapperre (ministerie Infrastructuur en Waterstaat), directeur Tom Stuij van Mondial Movers en Stan de Ridder, CEO van Wellsun.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden