Afbeelding
Foto: Politie

Politie houdt bestuurder motorscooter aan na achtervolging in Papendrecht

112 1.071 keer gelezen

PAPENDRECHT • Na een achtervolging op de N3 en door Papendrecht werd dinsdagavond een motorscooterrijder aangehouden die met valse kentekenplaten en zonder licht reed.

Dinsdagavond omstreeks 23.25 uur kregen politieagenten de melding dat er een bromfiets met hoge snelheid en zonder verlichting over de N3 richting Papendrecht reed. Op de bromfiets zouden twee personen zitten.

De collega's zijn vanaf het politiebureau Papendrecht richting de N3 gereden. Ze zagen de bromfiets vanaf de N3 met hoge snelheid over de Burgemeester Keijzerweg richting de Kennedylaan rijden. Deze collega's gaven de bestuurder van de bromfiets een stopteken, maar daar voldeed hij niet aan.

De bestuurder reed hierop met hoge snelheid door over de Kennedylaan en de Vrijheer van Eslaan om vervolgens de wijk Westpolder in te rijden. Hier raakte de scooter uit het zicht van de politie. Ondertussen waren er meerdere politie-eenheden ter plaatse gekomen om te zoeken naar deze wegpiraten.

Opeens zagen collega's het tweetal in een steeg staan. Toen zij in de gaten kregen dat ze gezien waren, gingen ze er zonder bromfiets, rennend, vandoor. Na een korte achtervolging konden de collega's dit tweetal staande houden op de Johannes Bosboomstraat.

Tijdens de aanhouding van de 22-jarige man uit Papendrecht bleek dat de bromfiets geen bromfiets was, maar een motorscooter. Op deze motorscooter zaten valse kentekenplaten. Deze kentekenplaten hoorden namelijk op een bromfiets te zitten.

De motorscooter stond niet gesignaleerd als gestolen maar was de dag ervoor gekocht via Marktplaats voor 400 euro. Aangezien er nog geen kentekenplaten op zaten, waren er andere kentekenplaten opgeschroefd. "Zodat er toch even mee gereden kon worden", aldus de wegpiraat. Helaas voor hen dat dit gezien werd door een oplettende burger.

De 22-jarige bestuurder van deze motorscooter heeft een proces-verbaal gekregen voor het rijden met valse kentekenplaten, voor het rijden zonder rijbewijs en voor het onverzekerd rijden. De andere persoon zat alleen achterop en ging daarom vrijuit.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 9 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden