Afbeelding

Geen goede start voor CKC Kinderdijk

Sport 332 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Korfbalvereniging Kinderdijk lijkt voorlopig af te moeten haken in de strijd om het kampioenschap. Zaterdag werd er gelijkgespeeld tegen Atlas.

Na de verloren wedstrijden tegen Korbatjo en Maassluis, had CKC Kinderdijk wat recht te zetten. Om mee te blijven doen voor het kampioenschap moest er gewonnen worden in Zeeland. Maar dat gebeurde niet.

In de eerste fase van de wedstrijd ging het gelijk op. Een reeks van vier doelpunten door Daan de Vrieze en Max Donkervoort zorgde voor een voorsprong van 3-6. De wedstrijd kantelde toen echter. Er werden veel fouten in de passing gemaakt en ook de goede aanvallen wist CKC Kinderdijk niet te belonen met een doelpunt. De heren van Atlas zorgden voor vijf doelpunten op rij, waardoor Kinderdijk 8-6 achter kwam te staan. De schade bleef toen echter nog beperkt. Ruststand: 10-10.

Na rust duurde het 8 minuten voordat er weer gescoord werd. Marjolein Verkerk maakte het eerste doelpunt van de tweede helft. Arjan Schook en Amanda Temmer volgden met een afstandschot. Ondanks de weinige doelpunten wist CKC Kinderdijk een voorsprong van 10-13 te bereiken. Echter kon er geen groter gat geslagen worden. Stephanie Smid, Koen Golverdingen en Marjolein Verkerk maakten plaats voor Simone Hoek, Jelle Lunenborg en Laura Verveer. De wissels konden helaas ook niet het verschil maken. In de laatste vier minuten wist Atlas tweemaal op rij te scoren. Dit resulteerde in een 14-14 eindstand.

Een flinke teleurstelling voor CKC Kinderdijk, dat nu 5 punten achter staat op koploper Maassluis. Zaterdag 13 januari wordt er om 19.00 uur gespeeld tegen ODO uit Maasland.

Scores CKC Kinderdijk: Max Donkervoort 4x, Daan de Vrieze en Arjan Schook 3x, Marjolein Verkerk 2x, Stephanie Smid en Amanda Temmer 1x.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Lange rij geparkeerde auto's langs de Anthony Fokkerweg in Papendrecht.
Nog geen plannen voor extra maatregelen rondom Fokker in Papendrecht: 'Veel zieken gehad' Nieuws 3 uur geleden
• Het grasveld tussen de Jacob Catslaan en de Douwes Dekkerlaan, met rechts het pand dat nu aangekocht wordt.
Nieuwe woonwijk langs Douwes Dekkerlaan in Papendrecht weer een stap dichterbij Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Papendrechtse N3-brug over Merwede gaat dicht van woensdag- op donderdagnacht Nieuws 4 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden