Foto: Bert Bons
Foto: Bert Bons Foto: Bert Bons

Eerste paal geslagen voor bouw sporthal Molenzicht in Alblasserdam

Algemeen 843 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Twee leden van sportclubs KDO en CKC Kinderdijk en wethouder Arjan Kraijo van de gemeente Alblasserdam hebben woensdagmiddag de eerste paal geslagen voor de nieuwe sporthal Molenzicht in Alblasserdam.

Op het terrein van CKC Kinderdijk zijn de eerste van de 270 palen al de grond in gegaan. Woensdagmiddag werd de officiële eerste paal geslagen. Hiervoor waren jeugdleden Lucas van Heemskerk van CKC Kinderdijk en Sophie van der Pluim van KDO uitgekozen.

Droom komt uit
"Een droom komt uit", vertelde Theo Schut van Stichting Sporthal Molenzicht (SSM) kort voor de officiële handeling. "Het proces is met horten en stoten en dankzij veel vasthoudendheid gelukt. "

Hij blikte daarmee terug op een periode van ruim tien jaar, waarin plannen gemaakt werden, die vervolgens weer afgeblazen werden. Na veel overleg, waarbij de gemeente trots is op het feit dat dit project gedragen wordt door twee sportclubs, was het woensdag dan eindelijk zover.

Vooruit kijken
"We gaan nu vooral vooruit kijken", speechte wethouder Kraijo vlak voor het slaan van de paal. Het wordt volgens hem nog een uitdaging voor de aannemer om de deadline te halen. Het is de bedoeling dat de sporthal na de zomervakantie van 2018 in gebruik genomen kan worden. Illustratief voor de tijdsdruk was het feit dat het slaan van de palen doorging terwijl Kraijo sprak.

"Dit feestje is voor de jeugd", vervolgde stichtingvoorzitter Schut. "KDO hoeft straks niet meer naar Lekkerkerk voor haar wedstrijden en CKC kan zowel binnen als buiten straks op één locatie spelen." De sporthal zal straks ook gebruikt worden voor gymlessen van de basisscholen in de wijk Kinderdijk.

Intussen loopt er nog een rechtszaak tegen de bouw van de nieuwe sporthal op sportpark Molenzicht. Het hoger beroep bij de Raad van State heeft volgens wethouder Kraijo echter geen effect op de bouw die met het slaan van de eerste paal nu echt begonnen is.

Er was woensdagmiddag grote belangstelling voor de officiële handeling op sportpark Molenzicht in Alblasserdam.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Foto: Bert Bons
Foto: Bert Bons
Foto: Bert Bons
Foto: Bert Bons
Foto: Bert Bons
Foto: Bert Bons
Foto: Bert Bons
Foto: Bert Bons
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden