Foto: Bert Bons
Foto: Bert Bons

Kinderen genieten van poppenkast tijdens Havenfestival Alblasserdam

Algemeen 112 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Vele tientallen kinderen en hun ouders hebben zich woensdagmiddag vermaakt tijdens de poppenkast van Fritsie Duikelaar.

Deze poppenkastspeler is al jaren een vaste gast op het Havenfestival. "Hij vertelt klassieke poppenkastverhalen die kinderen enorm aanspreken", vertelt voorzitter Ariejanne de Koning in de grote middenruimte van het Makado winkelcentrum, waar de poppenkast gehouden wordt.

De kinderen luisteren ademloos of schreeuwen alles bij elkaar om Jan Klaassen, de politie en de boeven aanwijzingen te geven.

De vlottenrace van woensdagavond gaat gewoon door, ondanks de harde wind.

De openlucht bioscoop van donderdagavond, bij Landvast, is verplaatst naar de grote zaal. "Het buitenscherm kan niet te veel wind verdragen en daarom is de knoop doorgehakt om naar binnen te gaan", vervolgt Ariejanne de Koning. "De filmvertoning wordt gedaan in de grote zaal en niet in de bioscoopzalen. Dit zal alsnog een bijzondere beleving geven."

De organisatie hoopt dat de voorspelde regen voor vrijdag en zaterdag langs Alblasserdam zal trekken, want dan staan de taptoe, de gondelvaart en de braderie op het programma. Dat zijn stuk voor stuk buitenactiviteiten.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Foto: Bert Bons
Foto: Bert Bons
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden