Logo hetkontakt.nl/klaroen
Voor Battle on the Dancefloor oefende het team keihard.
Voor Battle on the Dancefloor oefende het team keihard.

Dansstudio Bounce haalt tv-programma

  •   100 keer gelezen

PAPENDRECHT • Dansstudio Bounce uit Papendrecht schittert op woensdag 20 januari in het RTL5-programma Battle on the Dancefloor. Om zover te komen trainde een Papendrechtse crew van zes dansers wekenlang keihard, zelfs tijdens de kerstdagen.

Kitty van Veen van Bounce is heel trots op de prestatie van haar dansers. Ze runt de studio samen met Debra Bounin, die voor Battle on the Dancefloor deel uitmaakt van de crew. Zelf trad Kitty tijdens de training voor de audities op als crewcaptain.

Hoog niveau
"Tijdens een voorselectie moesten we aan de redactie van het programma vertellen wie we zijn", vertelt Kitty. "We hebben verteld dat we vorig seizoen in de halve finale hebben gestaan van 'Everybody dance now', van RTL4. En dat we vorig jaar voor de koning hebben mogen dansen toen hij in Dordrecht was. Ook dansten we in de Heineken Music Hall in het voorprogramma van artiesten. Al jaren presteren we op hoog niveau in de wedstrijdscene." Het verhaal van Bounce moet indruk gemaakt hebben, want: "Na de voorselectie zijn we uitgenodigd voor de pré-audities in Amsterdam. Daar moesten we dansen met een bandana, wandelstok of paraplu, op een door onszelf gemaakte choreografie op muziek van hen."

Timor Steffens
De prestaties van de crew zijn door een tienkoppige jury beoordeeld. Een van de juryleden is Timor Steffens, creative director van het programma. "Hij heeft bij Michael Jackson gedanst en danst bij Madonna. Als een van de weinige Nederlandse dansers heeft hij furore gemaakt in Amerika."

Papendrecht in beeld
Na de auditie volgden spannende dagen. "Eind november hoorden we: jullie zitten erbij. Daar waren we niet vanuit gegaan, want er is zoveel talent op dansgebied. Het is heel bijzonder en gaaf dat we bij de laatste achttien zitten." Voor het programma kreeg dansstudio Bounce vijf opdrachten. "Die zijn straks in één aflevering te zien. Wat heel leuk is: ook de weg ernaartoe is door Talpa gefilmd. Ze zijn in onze studio geweest en ons doen en laten in ons dagelijks leven is gefilmd. Ze laten ook Papendrecht zien, dus onze studio zet het dorp op de kaart."

Keihard trainen
De voorbereidingen waren enorm tijdrovend. "De hele kerstvakantie hebben we elke dag getraind, ook tijdens de kerstdagen en met oud en nieuw. Onze dansers weten dat je keihard moet trainen om dit te bereiken. We hebben echt het allerbeste uit onszelf gehaald. Het is heel leuk dat we een groot podium krijgen om te laten zien wie we zijn. Dat geeft een bepaalde energie, een kick."

Voor meer informatie over dansstudio aan de Schoorweg: www.dansstudiobounce.nl

Anne Marie Hoekstra
Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @AnneMHoekstra op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK