Afbeelding

Samen verkeer veiliger maken met 'Te gast in Nieuw-Lekkerland'

Algemeen 177 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Op woensdag 27 november van 08.00 tot 09.30 uur vindt de verkeerscampagne 'Te gast in Nieuw-Lekkerland' plaats.

Wethouder Johan Quik start de actie bij basisschool De Schakel. Samen zetten de basisschool, bewoners, politie, maatschappelijke organisaties en de gemeente zich in voor een veiliger dorp. Dit doen zij door deze ochtend gezamenlijk weggebruikers op een positieve manier bewust te maken van het gewenste rijgedrag. De vorige verkeersactie vond plaats op 5 september.

Onveilig gevoel
Bewoners voelen zich regelmatig onveilig in het verkeer. De gemeente wil samen met de school, bewoners, organisaties en de 'gasten' dat gevoel verbeteren. Er wordt door inwoners en kinderen een flyer uitgedeeld aan automobilisten. Op de flyer staan onder andere quotes en ervaringen van inwoners die deze ochtend ook actief zijn bij 'Te gast in Nieuw-Lekkerland'.

Samenwerken
De gemeente Molenlanden werkt samen met haar regionale partners op het gebied van verkeersveiligheid: opgave 3 uit de Regionaal Maatschappelijke Agenda (RMA). Hierbij wordt gewerkt volgens het motto: 'Alblasserwaard-Vijfheerenlanden maak een punt van nul verkeersslachtoffers'. Voor meer informatie: www.maakeenpuntvannul.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden