• De groep leerkrachten die woensdag pannenkoeken gebakken hebben
• De groep leerkrachten die woensdag pannenkoeken gebakken hebben

Leerkrachten Nokkenwiel bakken pannenkoeken tijdens stakingsdag

Algemeen 582 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De leerkrachten van de twee vestigingen van obs 't Nokkenwiel hebben op woensdag 6 november hun stakingsdag alternatief ingevuld met het bakken van pannenkoeken op de gyriatrische afdelingen van de Alblashof in Alblasserdam.

"Op deze manier hebben we mensen geholpen die het tijdens hun werk ook heel druk hebben", vertelt adjunct-directeur Lonneke van den Anker van IKC 't Nokkenwiel.

Het was leerkracht Lenny van 't Nokkenwiel die met het idee kwam. "Ik had contact met iemand die in de directie zit op een school in Dordrecht. Al pratend kwamen we erop dat de zorg eigenlijk met dezelfde problemen zit als het onderwijs; hoge werkdruk en personeelstekorten. Daarom wilden we daar iets gaan doen en hen in het zonnetje zetten."

Lonneke zocht vrijdag contact met de Alblashof en het verzoek werd enthousiast ontvangen. "Het was daarna nog even onduidelijk of het door zou gaan, omdat de stakingsdag eerst afgelast werd en daarna toch weer doorging. Als het niet doorgegaan was, hadden met groep 8 hierheen gekomen om alsnog pannenkoeken te bakken."

Dat was nu niet nodig, omdat de stakingsdag doorging. Woensdagochtend rond elf uur werd het beslag gemaakt en gingen de pannen op het vuur. "De begeleidsters vertelden ons dat ze zelf voor deze dingen geen tijd hebben. Uiteraard eten ze met de bewoners, maar aan zoiets extra als pannenkoeken bakken, komen ze niet toe."

Rond een uur of een zat de alternatieve stakingsdag erop voor de leerkrachten van 't Nokkenwiel. "Het gaat ons niet zozeer om meer geld, alhoewel dat altijd leuk is natuurlijk", legt Lonneke uit. "Het zijn vooral de werkdruk en het tekort aan leerkrachten waarom we willen staken. We maken ons zorgen om de kinderen en de kwaliteit van onderwijs die zijn krijgen."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden