• De groep studenten en afgevaardigden van de stichting.
• De groep studenten en afgevaardigden van de stichting.

Studenten pleiten voor platform over sluis in Alblasserdam

Algemeen 277 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Een groep studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft onlangs de Stichting Schutsluis Alblasserdam van advies voorzien over de mogelijkheid van het plaatsen van een werkende sluis tussen het water van de Alblas en de haven van Alblasserdam, die uitmondt in rivier De Noord.

De groep heeft een bezoek gebracht aan Alblasserdam om zich op de hoogte te stellen van de huidige situatie. De studenten hebben daarna in een periode van tien weken veel onderzoek gedaan. Ze hebben zich daarbij gefocust op de vraag hoe de bevolking en de bestuurders van het gebied zich beter bewust kunnen worden van de historie, de waarde en betekenis van de dam en de sluis.

Uiteindelijk moet de beslissing genomen worden in Alblasserdam en omgeving en niet door de studenten, maar zij waren in hun onderzoek van mening dat het voorhanden hebben van goede informatie kan helpen bij het maken van een afgewogen keuze.

De studenten willen daarom graag een platform creëren waar inwoners van Alblasserdam hun feedback en mening kunnen geven over de plannen voor een sluis. Op dat platform kan ook alle achtergrondinformatie en historie van de Dam en de sluis die daar ooit was, geplaatst worden. De studenten hopen dat alle belanghebbenden uiteindelijke een gezamenlijke keuze kunnen maken over de toekomst van de dam en de sluis.

Die sluis was er tot enkele tientallen jaren geleden, maar werd onklaar gemaakt omdat het onderhoud te duur werd. De Stichting Schutsluis Alblasserdam wil de sluis graag in ere herstellen, zodat in Alblasserdam er weer vaarverkeer mogelijk is tussen de rivier en de polder.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• CDA-lijsttrekker Tom Berendsen.
Tom Berendsen, CDA-lijsttrekker voor Europese verkiezingen, bezoekt maritieme maakindustrie in Alblasserwaard en Drechtsteden Zakelijk 3 mei, 07:35
Afbeelding
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 17:00
Afbeelding
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 13:14

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden