Afbeelding

Wiekslag doet er alles aan om zich te handhaven in A klasse

Sport 148 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Afgelopen zaterdag is Wiekslag de competitie weer aangegaan met de beste acht ploegen uit de regio. Bij de eerste wedstrijd in de regio west competitie wist de Wiekslag de zesde plaats te behalen.

Als de Wiekslag na vier competitie rondes nog steeds op deze plek staat betekent dit handhaving in de A klasse. Daarom moest ook deze tweede wedstrijd weer alles uit de kast gehaald worden door de Wiekslagzwemmers om in ieder geval op deze zesde plek te blijven staan.

Deze wedstrijd stonden er vier estafettes op het programma. Bij twee estafettes wist Wiekslag de vierde plek te behalen. De 4 × 50m wisselslag gemengd waarin Julian Kroon, Jasmijn Schoonen, Ivo Bot en Robine Kroon een tijd zwommen van 2.59.04 en de 4 × 50m vrije slag jongens waarin Robin den Ouden, Tjomme de Tender, Pim Romeijn en Aaike de Tender een tijd zwommen van 1.58.69.

Ook stonden er een aantal 200m nummers op het programma. De meest aansprekende resultaten werden hierbij gehaald bij de dames 200m rugslag waar Isabel Scheephouwer een vierde plaats behaalde in een tijd van 2.32.90 en de meisjes 200m vrije slag waar Dide Provily een vijfde plaats behaalde in 2.31.21. Ook opvallend was de tijd van 2.32.33 van Robin den Ouden op de 200m vrijeslag met een PR van maar liefs 8 seconden.

Op de kortere nummers werden er twee gouden medailles gehaald door Jasmijn Schoonen. Zij wist de 50m vlinderslag te winnen in 43.98 en de 100m vrije slag in 1.24.11.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 12 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden