Afbeelding
ingezonden mededeling

5 tips om heerlijk uit eten te gaan

Algemeen 207 keer gelezen

Is het tijd om weer eens lekker uit eten te gaan maar heb je geen zin om weer naar hetzelfde vaak bezochte restaurant te gaan? Dan doe je hier lekker wat inspiratie op met een aantal geweldige plaatsen in Den Bosch waar je heerlijk en gezellig kunt genieten van een hapje en drankje!

1. Ga voor sushi
Hoewel je voor allerlei soorten eten terecht kunt, is in Den Bosch sushi eten misschien wel het meest populair. Er zijn verschillende toffe locaties in en rondom de stad te vinden waar je gezellig uit eten kunt en allerlei varianten sushi kunt bestellen. Niet alleen kun je in het restaurant eten, maar je hebt vaak ook nog eens de mogelijkheid om jouw sushi af te halen en gewoon mee naar huis te nemen.

2. Bourgondisch genieten
Heb je zin om een avondje bourgondisch te genieten? Dan hoef je in Den Bosch niet lang te zoeken. Zo vindt je in het midden van het centrum het restaurant Boergondisch. In het winkelgedeelte bieden ze allerlei lekkere streekproducten aan die je mee naar huis kunt nemen (denk aan kaas, vleeswaar, brood en wijn) en achterin de zaak kun je gezellig lunchen. Van een broodje oude boerenkaas met port-vijgenchutney tot een boerenomelet: bourgondisch genieten kun je er zeker!

3. Eten in een unieke sfeer
Daarnaast zijn er in Den Bosch allerlei leuke tentjes te vinden die alles op alles gezet hebben om een geweldig unieke sfeer neer te zetten. Zo vind je aan de rand van het centrum (richting het Paleiskwartier) het restaurant BUURT. De frisse kleuren en grappige details (denk bijvoorbeeld aan roze flamingo's tegen de muren) maken het een geweldig leuke plek om te genieten van een hapje en een drankje.

4. Bezoek de wijnbars
Als er iets is dat je in Den Bosch kunt vinden dan is het wel heerlijke wijn. Er zijn zowel in als rondom het centrum tientallen leuke wijnbarretjes te vinden. Denk bijvoorbeeld aan wijnbar Wijn bij Stijn waar je keuze uit ontzettend veel wijnen en heerlijke bijpassende hapjes hebt. Een lekkere kaasplank gecombineerd met een Taurasi uit 2010 bijvoorbeeld.

5. Ga naar de stadsbrouwerij
Heb je de stadsbrouwerij Jongens van de Wit in Den Bosch al bezocht? Ideaal voor de liefhebbers van speciaalbier die ook wel van een lekker hapje houden. Je hebt er keuze uit ontzettend veel verschillende speciaalbiertjes, eigen brouwsels en lekkere bijpassende hapjes. Naast Jongens van de Wit kun je nog meer leuke stadsbrouwerijen vinden in Den Bosch: er is keuze genoeg!

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden