• Schotpoging van Klipperstars.
• Schotpoging van Klipperstars. Foto: Peter Verheijen

Klipperstars onderuit na aanvallende offday

Sport 190 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Voor de tweede keer dit seizoen stond de wedstrijd tegen Cady uit Capelle aan den IJssel op het programma. De eerste keer trok Klipperstars aan het langste eind na een spannend slot, maar zaterdag werd er thuis verloren met 58-65.

De tribunes waren goed gevuld  en om 15:15 uur werd de bal omhoog gegooid in Sporthal De Klipper. Cady oogde scherp en kwam dan ook snel uit de startblokken. Vanaf het begin leek er bij Cady al net een tandje meer wil om te winnen zijn dan bij de Lekkerlanders. Daarentegen had Klipperstars veel moeite met de manier van verdedigen van Cady, waardoor er geen goede scoringskansen werden gecreëerd. Ondanks het matige spel van de Lekkerlanders was het verschil nog klein aan het einde van het eerste kwart: 11-15.

Het tweede kwart leek qua scoreverhouding niet veel anders dan op het eerste kwart. Cady kwam makkelijker tot score dan de Lekkerlanders maar desondanks was er ook in de rust maar een achterstand van 3 punten voor Klipperstars.

In de rust werd nog maar is aangegeven dat als het baltempo omhoog werd geschroefd er ook betere scoringskansen gecreëerd zouden worden. Na de rust was de eerste score van Cady en langzaam maar zeker werd die voorsprong uitgebouwd. Klipperstars kwam nog terug naar 42-44, maar weer startte Cady een voorzichtige run van een aantal punten. Er waren genoeg kansen voor de Lekkerlanders om langszij te komen maar deze werden niet gegrepen. Toch bleef het tot het eind spannend want weer kwam Klipperstars door strijdvaardig te blijven op 4 punten te komen 58-62. In de volgende twee aanvallen wist Cady niet te scoren maar Klipperstars ook niet. Bij de derde aanval van Cady werd er een driepunter gescoord waardoor de wedstrijd definitief beslist werd. Eindstand 58-65.

Het leek er vandaag op dat Cady de winst net wat meer wilde als de Lekkerlanders. Daarnaast is 58 punten simpelweg te weinig om jezelf een goede kans te geven om wedstrijden te winnen. In vergelijking met vorige week werd er vandaag 33% op tweepunters en 21% op driepunters geschoten. Vorige week was dat nog wel anders met 54% op tweepunters en 42% op driepunters. 

Topscorers: Gerrit-Jan den Ouden (11 punten), Ricardo 't Hoen (10 punten).

Volgende week moet Klipperstars op bezoek bij DAS uit Delft. Tot nog toe speelt Klipperstars uit beter als thuis, het zal dan ook fijn zijn als die reeks volgende week kan voortgezet worden. 

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Lange rij geparkeerde auto's langs de Anthony Fokkerweg in Papendrecht.
Nog geen plannen voor extra maatregelen rondom Fokker in Papendrecht: 'Veel zieken gehad' Nieuws 2 uur geleden
• Het grasveld tussen de Jacob Catslaan en de Douwes Dekkerlaan, met rechts het pand dat nu aangekocht wordt.
Nieuwe woonwijk langs Douwes Dekkerlaan in Papendrecht weer een stap dichterbij Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Papendrechtse N3-brug over Merwede gaat dicht van woensdag- op donderdagnacht Nieuws 4 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden