Afbeelding

Finalemiddag van evenement Beelden Verbeeld

Algemeen 112 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Culturele Raad Papendrecht (CRP) organiseert dit jaar voor het eerst een evenement onder de titel 'Beelden Verbeeld'.

De Culturele Raad Papendrecht heeft bewoners de afgelopen maanden uitgenodigd om aan de slag te gaan en op eigen wijze uiting te geven aan de inspiratie die men krijgt van één van de beelden die in Papendrecht in de openbare ruimte te bewonderen zijn.

Intussen is de datum van inschrijving verstreken en zijn de werken in de vorm van een schilderij, tekening, beeld, verhaal,gedicht of foto ingediend. De inzendingen zijn volgens de CRP het bekijken meer dan waard. Alle werken zijn momenteel tentoongesteld op de eerste verdieping van het gemeentehuis van Papendrecht. Daar zijn ze nog tot en met donderdag 10 oktober aanstaande te bewonderen en kan men een stem uitbrengen op de favorieten.

Uiteraard zijn de werken ook op de finalemiddag te bewonderen. Die vindt plaats op zaterdag 12 oktober aanstaande tussen 14.00 en 16.00 uur aan het Merwehoofd op het plein vóór restaurant De Ertepeller. Ook op deze middag zal een publieksjury, net als eerder in het gemeentehuis van Papendrecht, de werken kunnen zien en beoordelen. Aan het eind van de middag worden de stemmen geteld en wordt duidelijk, welke inzendingen uiteindelijk een prijs behalen. Om 15.30 uur zal wethouder Verver de prijzen uitreiken.

Tijdens de finalemiddag kunnen mensen ook deelnemen aan de workshop zandsculpturen maken, die om 14.00 uur begint. Onder deskundige begeleiding maakt men zelf of samen met anderen een beeld met speciaal zand. Bij regenachtig weer staat men droog onder een tentdoek en ook voor beschermende kleding wordt gezorgd.

Deelname is gratis en staat open voor bewoners, van welke leeftijd dan ook, uit Papendrecht en de andere Drechtsteden.

Aanmelden voor de workshop kan tot uiterlijk 11 oktober per e-mail aan bij het secretariaat van de Culturele Raad Papendrecht: w.vdhoeven@papendrecht.nl. Op de dag zelf kan men zich ook nog op de locatie aanmelden, als er nog ruimte is.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• In januari vond de officiële heropening van zwembad Blokweer plaats.
Oud-bestuursleden Blokweer: 'Wethouder stak ons een mes in de rug'; raad maakt excuses aan hen én aan Alblasserdam Nieuws 5 uur geleden
• Lange rij geparkeerde auto's langs de Anthony Fokkerweg in Papendrecht.
Nog geen plannen voor extra maatregelen rondom Fokker in Papendrecht: 'Veel zieken gehad' Nieuws 6 uur geleden
• Het grasveld tussen de Jacob Catslaan en de Douwes Dekkerlaan, met rechts het pand dat nu aangekocht wordt.
Nieuwe woonwijk langs Douwes Dekkerlaan in Papendrecht weer een stap dichterbij Nieuws 7 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden