• Een huls uit het restant van het verongelukte vliegtuig.
• Een huls uit het restant van het verongelukte vliegtuig.

Expositie over verongelukte piloot in IJsclubgebouw

Algemeen 142 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Op zaterdag 28 september is vanaf 13.30 uur is in het ijsclubgebouw (AYC) aan de Kortlandsche kade de fototentoonstelling te zien over het leven van de dodelijk verongelukte Belgische piloot Jean-Noël Vandaele en alle informatie over het vliegtuig en de crash.

Bezoekers zijn van harte uitgenodigd deze interessante tentoonstelling te bezoeken. Tevens kan men het schilderij bewonderen van de heer Bram de Jong en worden er wrakstukken van het verongelukte vliegtuig getoond.

De bezoekers kunnen om 15.00 uur getuige zijn van de herdenkingsplechtigheid in het bos naast het ijsclubgebouw in aanwezigheid van familie Van Vandaele, genodigden en belangstellenden. Er zal een herdenkingsbord en een steen onthuld en er worden bloemen gelegd. Christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria zorgt voor de muzikale omlijsting. Tot slot zal er een formatie vliegtuigen overvliegen, de zogenaamde fly-over/missing man. Belangstellenden zijn van harte welkom om de expositie te bezichtigen en bij de plechtigheid aanwezig te zijn.

Na baggerwerkzaamheden in het Kortelandse bos werden er door Jaap van Renswoude en Arjan Wemmers verschillende restanten van het toestel Jean-Noël Vandaele uit de modder gehaald, meegenomen en thuis schoongemaakt (zie foto).

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden