Smash D1 wint eerste wedstrijd in promotieklasse

Sport 349 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De volleybaldames van Smash 1 hebben zaterdag hun eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen in de promotieklasse gewonnen van Gepidae uit Tilburg.

De dames van Smash traden aan in de nieuwe tenues, gesponsord door Besems verzekeringen en hypotheken. Afgelopen week hadden de dames van Smash een aantal oefenwedstrijden afgewerkt om vast te wennen aan het niveau in de promotieklasse.

De 16-jarige Rosa van der Lee is dit seizoen overgekomen van Next Volley, in de functie van spelverdeelster. Aangezien Britt van den Boogaard afwezig was, speelde zij meteen de gehele wedstrijd.

Afstemming
De eerste set begonnen de dames van Smash fel aan de wedstrijd. Hoewel de afstemming met de nieuwe spelverdeelster nog moet groeien, werd er gevarieerd aangevallen, geslagen ballen werden afgewisseld met korte tipballen. Achterin werden veel ballen van de grond gehaald en zo gingen de teams gelijk op richting de eindfase van de eerste set. Op 24-22 in het voordeel van Smash werd een prachtige verdedigende actie van Rosan van den Oever afgefloten, maar het volgende setpunt werd alsnog verzilverd, waardoor Smash de eerst gespeelde set in de promotieklasse ook meteen won.

De tweede set ging Gepidae niet beter spelen, maar werd het aan de kant van Smash veel rommeliger. Er slopen veel fouten in het spel van Smash en de servicedruk nam af. Smash verloor deze set met 25-16.

Serviceserie
De derde set begonnen de dames van Smash weer rommelig aan de derde set, waarop stand-in coach Lykele Bokhorst op een stand van 4-8 achter met een time-out de rust weer deed keren. De dames van Smash pakten de draad weer op en respectievelijk Rosan van den Oever en Eva Wessels maakten vervolgens een mooie serviceserie waarop Smash '66 weer helemaal terug in de wedstrijd kwam. Er werd gevochten voor ieder punt en de set werd nipt gewonnen met 25-23.

In de vierde set werd er goed geserveerd door Smash en kwam Gepidae passend flink onder druk te staan, waardoor zij geen goede aanval meer konden opbouwen. Op 24-14 had Smash een hele reeks aan wedstrijdpunten. Op 25-17 werd de wedstrijd gewonnen en boekten de dames van Smash meteen de eerste zege in de promotieklasse met 3-1.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08