Afbeelding

Gouden Schoolkantine Schaal voor De Lage Waard

Algemeen 461 keer gelezen

PAPENDRECHT • Christelijke scholengemeenschap De Lage Waard heeft voor beide locaties een Gouden Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laat de school zien dat de schoolkantine gezond is ingericht.

Vrijdag is de schaal uitgereikt door de medewerkers van Markies die de schoolkantines beheren. De Lage Waard heeft samen met Markies, hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in de gezonde schoolkantine.

In een gouden schoolkantine is minimaal tachtig procent van het aanbod een betere keuze. De gezonde keuze is de makkelijkste keuze. Het oog van leerlingen valt daardoor meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt.

"Ik vind het belangrijk dat kinderen gezonde voeding wordt aangeboden. We hebben altijd een leuk  assortiment, leerlingen kopen graag een lekker broodje in de pauze. We merken dat ze eerder kiezen voor een broodje gezond dan voor een snack. Dat is natuurlijk super! Ik ben dan ook erg blij dat we voor de tweede keer een Gouden Schoolkantine hebben verdiend", vertelt Daniëlle Scheepens, medewerker van Markies van de VMBO.

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst.

Ook José Neef, medewerker Markies van de locatie havo/vwo, is blij met de Gouden Schoolkantine Schaal. Ze maakte voor deze gelegenheid fruitspiesjes met papaya, kumquats, drakenfruit en sterfruit. "Op deze manier maken leerlingen kennis met bijzondere fruitsoorten en is gezond eten ook gewoon leuk."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden