• De gong van de maatschappelijke beursvloer zal weer klinken.
• De gong van de maatschappelijke beursvloer zal weer klinken.

Tweede maatschappelijke beursvloer Alblasserdam

Algemeen 235 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Op vrijdag 15 november zal de tweede editie van de Maatschappelijke Beursvloer Alblasserdam plaatsvinden. Tussen 16.00 en 18.00 uur zal in Landvast wederom worden gehandeld met gesloten beurs.

De Maatschappelijke Beursvloer is een plek waar ondernemers, verenigingen, vrijwilligersorganisaties, scholen en anderen elkaar ontmoeten en waar wordt gehandeld in kennis, diensten, faciliteiten en producten. Na de gong komen in anderhalf uur tijd allerlei matches tot stand. Net als op de echte beurs, maar dan met gesloten beurzen. De organisatie van de Maatschappelijke Beursvloer is in handen van Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA).

Win-win situatie
Verschillende werelden ontmoeten elkaar op de beursvloer. De opbrengst van de Maatschappelijke beursvloer bestaat uit nieuwe contacten, netwerken en samenwerkingsverbanden. Partijen die elkaar anders niet snel tegen zouden komen, raken op de beursvloer in gesprek. Wat de een heeft te bieden, is voor de ander zeer gewenst en bedrijven geven daarnaast maatschappelijke betekenis aan de organisatie; een win-win situatie.

Bij de Maatschappelijke Beursvloer levert een financieel adviesbureau bijvoorbeeld een boekhoudprogramma aan een kunstorganisatie. Als tegenprestatie leent de organisatie schilderijen uit om het kantoor van het adviesbureau aan te kleden. Of een interieurontwerper maakt een ontwerp voor de inrichting van de huiskamer van een Zorgboerderij die op haar beurt een lunch verzorgt.  Ook kan bijvoorbeeld een schildersbedrijf (restanten) verf leveren aan een voetbalvereniging om de kleedkamers op te knappen. In ruil daarvoor krijgen de schilders een voetbalclinic aangeboden.

Reacties en effect
Tijdens de eerste editie ontving de SWA positieve reacties: "Mooi initiatief! We hebben een aantal leuke matches kunnen maken." "Wij hebben een aantal organisaties goed kunnen helpen met materiaal dat anders weggegooid werd." "Ik dacht eerlijk gezegd dat we als schoenenwinkel niet veel te bieden zouden hebben, maar binnen een paar minuten had ik al een match met Jeugdland."

De Maatschappelijk Beursvloer is bewezen effectief. De methodiek is sinds eind 2011 opgenomen in de databank Effectieve sociale interventies van Movisie. Hierin zijn methoden uit de sociale sector opgenomen die bewezen effectief en toepasbaar door anderen zijn. Aanmelden kan tot 8 november bij de Stichting Welzijn Alblasserdam via 078-2021220, vrijwilligers@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of www.stichtingwelzijnalblasserdam.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zware politiehelikopter vliegt boven Nieuw-Lekkerland, Streefkerk en Alblasserdam voor vermissing 112 11 uur geleden
Afbeelding
Vier auto's botsen op elkaar op A15 bij Gorinchem: vertraging loopt op tot anderhalf uur 112 17 uur geleden
Afbeelding
Wethouder en Lionsclub planten bomen in Alblasserdam: compensatie voor CO2-uitstoot Truckerstocht Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden