Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Schaken in de bibliotheek van Alblasserdam

Sport 231 keer gelezen

ALBLASSERDAM • In de bibliotheek van Alblasserdam kan jong en oud vanaf september samen met schaakclub Pascal de schaaksport ontdekken. Dit gebeurt met schaaklessen voor de jeugd, een workshop online schaken en inloopavonden.

Iedereen van 7 tot en met 12 jaar kan vanaf 20 september aansluiten bij schaaklessen van schaakclub Pascal. Tot en met december is er elke vrijdag schaakles in de bieb van 18.30 tot 19.30 uur. De toegang is 5 euro per maand.

Workshop online schaken
Wie graag wil schaken, maar geen tegenstander heeft of wie het schaken eens wil uitproberen, kan online aan de slag. Meinte Smink van schaakvereniging Pascal legt op zaterdag 26 oktober van 10.30 tot 12.00 uur uit hoe je online kunt schaken op je tablet of laptop. Deze workshop is speciaal voor volwassenen. Meedoen is gratis en aanmelden kan bij de balie van de bibliotheek of via de website.

Inloopavonden
Vanaf 29 november zijn belangstellenden elke vrijdag van de maand van 18.30 tot 19.45 uur welkom in de bieb voor inloopavonden. Er zijn docenten van schaakclub Pascal zijn aanwezig om alle lastige schaakvraagstukken op te lossen. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden