Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

OP wil parkeerproblemen omgeving Beukenlaan aanpakken

Algemeen 212 keer gelezen

PAPENDRECHT • De fractie van Onafhankelijk Papendrecht (OP) wil zich sterk maken voor een oplossing van de parkeerproblematiek in de Beukenlaan en de nabije omgeving van die straat in Papendrecht.

Kern van de zaak is volgens OP dat er sprake is van een woonerf en dat er al drie jaar lang bij het parkeerbeleid niet wordt gehandhaafd. Auto's worden niet in de daarvoor bestemde parkeervakken geparkeerd. Het niet parkeren in de bestaande parkeervakken levert onveilige situaties op. Sommigen zeggen dat dat komt omdat er te weinig parkeerplekken zouden zijn.

De overheid treedt volgens OP niet op. "De burgemeester doet er niks aan en verwijst door naar de politie. De politie doet er ook niks aan en verwijst weer terug naar de burgemeester/het college/de gemeente. De overheid handhaaft niet", schrijft Onafhankelijk Papendrecht in een persbericht.

"Het parkeerprobleem ter plekke zou volgens haar geen prioriteit hebben. De kwestie heeft eerder al de krant gehaald. Er gebeurde niets. Woordvoerder Sandra Dwarswaard zei toen dat de gemeente 'geen reden ziet om extra handhaving in te zetten'. Onafhankelijk Papendrecht ziet het anders."

Onafhankelijk Papendrecht heeft deze week een voorstel ingediend. "Wij stellen voor om samen met een ambtelijke werkgroep te gaan kijken naar een aanvaardbare oplossing. Het is een woonerf, dus prioriteit of niet; wij vinden dat de regels die we met elkaar hebben opgesteld dienen te worden nageleefd. Anders heeft het maken van regels geen zin meer", aldus OP.  

OP wil samen met de ambtelijke werkgroep onderzoeken of en hoe deze kwestie kan worden opgelost naar ieders tevredenheid. "Misschien moeten er meer parkeerplaatsen komen of is een herindeling van de parkeerplekken aan het Zwanenbloemplein wel de oplossing? Ook willen we de inwoners erbij betrekken. Als er een goede oplossing voor de parkeerproblemen is gevonden, dan zullen wij deze in een raadsvoorstel aan de gemeenteraad ter besluitvorming aanbieden."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden