Afbeelding

Vereniging Christiaan Huygens zoekt leden

Algemeen 225 keer gelezen

PAPENDRECHT • Vereniging Christiaan Huygens uit Papendrecht houdt zich bezig met hoe het heelal eruit ziet en bestaat inmiddels uit een 60-tal enthousiaste mensen met sterrenkunde (astronomie) als gemeenschappelijke hobby. Nieuwe leden zijn van harte welkom.

Eens in de twee weken houdt men op vrijdag een verenigingsavond in het streeknatuurcentrum Alblasserwaard. Er zijn praktijkavonden en lezingen.

Voor de lezingen worden sprekers uitgenodigd. Vaak is deze spreker een professioneel astronoom die vertelt over zijn wetenschappelijk onderzoeksgebied. Maar er zijn eveneens veel zeer deskundige amateurs die lezingen verzorgen.

Tijdens de praktijkavonden zijn diverse activiteiten mogelijk. Een van de leden kan een korte voordracht geven en bij helder weer kan er met kijkers worden waargenomen, bij slecht weer is er ruimte om een film te kijken of kunnen leden vertellen over waarnemingen en eigen gemaakte astronomie foto's. Onderling wisselen we tips en ervaringen uit. Op deze avonden gaan we ook in op actuele gebeurtenissen die met de hobby te maken hebben.

Om zelf de sterrenhemel te bekijken, bezit de vereniging een eigen Sterrenwacht met daarin een 11 inch Celestron Schmidt-Cassegrain telescoop en een 10 inch Newton telescoop op een Dobson-montering.

Iedereen die geïnteresseerd is om lid te worden kan een keer vrijblijvend komen kijken op een verenigingsavond. Voor meer informatie en een overzicht van de actuele verenigingsavonden kan men terecht op onze website: www.verenigingchristiaanhuygens.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden