• De Wijkhopper maakt het makkelijker om er even op uit te gaan.
• De Wijkhopper maakt het makkelijker om er even op uit te gaan. Foto: Aangeleverd

Wijkhopper rijdt in heel Papendrecht

Algemeen 792 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Wijkhopper, vervoer voor WMO-pashouders en 75-plussers, rijdt vanaf donderdag 1 augustus in heel Papendrecht. Eerder reed het voertuig in slechts enkele wijken van het dorp.

De kleine elektrische wagentjes zijn in april van dit jaar in Papendrecht in een beperkt aantal wijken geïntroduceerd. Nu wordt de dienst dus uitgebreid.

Korte ritten
De Wijkhopper is bedoeld voor ritten van maximaal 7 kilometer, voor mensen die bijvoorbeeld vanwege een beperking geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. De Hopper rijdt op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur en is kort voor de rit te bestellen (een half uur voor vertrek). Klanten worden bij de voordeur opgehaald.

De Wijkhopper rijdt ook in een aantal Dordtse wijken. Het is de bedoeling dat de wagentjes uiteindelijk in alle Drechtsteden zullen gaan rijden. 

Speciale vermelding
Het bedrijf Stroomlijn is verantwoordelijk voor de exploitatie van de Hopper. Stroomlijn is een publiek mobiliteitsplatform dat de vervoersstromen regelt voor publieke organisaties. In mei van dit jaar ontving de organisatie een 'speciale vermelding' tijdens de uitreiking van de Innovation Award ZHZ 2019. Stroomlijn kreeg deze erkenning niet alleen voor het innovatieve karakter van de Wijkhopper, maar ook voor het sociaal-maatschappelijke karakter ervan.

Duurzaam
De Wijkhopper is ontstaan op basis van onderzoek naar klantbehoefte in de wijk. Door gebruik te maken van deze vorm van vervoer kunnen senioren en mensen met een beperking beter deelnemen aan de samenleving. De Wijkhopper is daarnaast duurzaam met zero emissie en biedt werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. 

Voor meer informatie of het bestellen van een rit: 088-5058505.

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden