• De organisatoren van het Feest aan de Haven, met v.l.n.r. Sander van Heusden, Ariejanne de Koning en Hans Laheij.
• De organisatoren van het Feest aan de Haven, met v.l.n.r. Sander van Heusden, Ariejanne de Koning en Hans Laheij. Foto: Bert Bons

Grootste feest ooit van Alblasserdam gaat op herhaling

Algemeen 1.107 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Met Colibri the Band, Dave Roelvink, de winnaar van de DJ Contest, Dj Genadeloos (BE) en de act "Mashing Up The 90's  hopen Landvast en het Havenfestivalcomité op een herhaling van het Feest aan de Haven van vorig jaar.

"Toen was het afsluitende feest van het Havenfestival het grootste feest ooit in Alblasserdam", vertelt Hans Laheij trots. "Alblaspop trok op zijn hoogtepunt 3000 mensen, maar het feest van vorig jaar telde 4000 bezoekers."

Dat was weliswaar op twee podia gelijktijdig, maar juist die twee podia verklaarde de aantrekkingskracht van het afsluitende feest van het Havenfestival. "Op één terrein een podium voor jongeren en een podium voor het wat oudere publiek. Voor iedereen is er wat leuks", redeneert Hans Laheij, die daarbij nog een belangrijk bijkomstig voordeel noemt van de twee podia.

Lijn voortzetten
De mix van jong en wat ouder publiek heeft er volgens hem vorig jaar mede voor gezorgd dat alles zonder wanklank verlopen is. Want de sociale controle is dan wat groter. De oudere bezoekers kijken als het ware over de schouders mee bij de jongeren.

"Doel van het afsluitende feest is om de jongeren van de straat te houden en iedereen bij elkaar te brengen voor een mooie avond", vindt voorzitter Ariejanne de Koning van het Havenfestival. "De laatste twee jaren zijn bijzonder goed verlopen en die lijn willen we graag voortzetten!"

Op zaterdag 21 september 2019 worden er dus weer twee grote podia neergezet op het parkeerterrein van het cultureel centrum aan de Haven. In de ene hoek is de muziek voor de jongeren en in de andere voor de ouderen. Het gebouw van Landvast ertussenin dempt het geluid tussen de twee podia.

Plaatselijk en regionaal talent kan weer meedoen aan de DJ Contest. Vorig jaar waren er vijftien inzendingen, waaruit St. Havenfestival en DJ en medeorganisator Sander van Heusen van het Feest aan de Haven een keuze konden maken. Hij hoopt dat dit jaar weer veel mensen een poging zullen wagen om hun muziek aan het grote publiek te laten horen.

"Er zijn geen bijzondere eisen aan de muziekstijl", legt Sander uit. "Mensen die iets willen insturen, moeten eigenlijk vooral kijken naar het feest van het afgelopen jaar. Het moet natuurlijk wel muziek zijn die het publiek leuk vindt." Als jij denkt dat jouw stijl past bij dit festival? Stuur dan je demo in is het advies.

Eisen demo
De eisen waaraan de demo moet voldoen zijn als volgt: de demo mag niet langer zijn dan 30 minuten, moet live zijn opgenomen (geen computer mixen dus) en moet minimaal 10 nummers bevatten. Verder dient de mix via "Soundcloud" of Mixcloud ingezonden worden. De link hiervan kan vergezeld van tracklist, foto en persoonlijke beschrijven opgestuurd worden naar info@havenfestival-alblasserdam.nl. De winnaar mag op zaterdagavond 21 september een sessie van een uur of zelfs nog iets langer verzorgen tijdens het Feest aan de Haven.

De uitslag zal op zaterdag 14 september bekend gemaakt worden.

Entree
De entree voor het Feest aan de Haven is weer gratis. Tussen de optredens door zal een lasershow te zien zijn van Nieuw-Lekkerlander Michel Povee. Deze show wordt vertoond vanaf het Zuiderstek en is voor de feestganger op het parkeerterrein en overige belangstellenden goed te zien vanaf de Haven en het Raadhuisplein.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden