Afbeelding

Eerste insectenhotel van de Groene Long

Algemeen 235 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Stichting De Groene Long Alblasserdam heeft haar eerste insectenhotel gemaakt. Hiervoor had de stichting een projectprijs gewonnen op het vrijwilligers event 2019 van Stichting Welzijnswerk Alblasserdam.

Het was nog een hele klus, maar dan heb je ook wat. Het insectenhotel is gemaakt van pallets met een echt pannendak er op. De bestuursleden van De Groene Long hebben het hotel gevuld met riet, bamboe, boomstammetjes met gaten er in geboord, boomschors, stro.

Oftewel allerlei natuurlijke materialen waar insecten dol op zijn. Ook is er gedacht aan de vlinders, daarvoor heeft men vlinderkasten aan het insectenhotel gehangen. Er is in de tijd dat dit insectenhotel opgebouwd werd, direct al gebruik gemaakt door allerlei insecten, zoals bijvoorbeeld het metselbijtje.

Het insectenhotel staat in het Park huis te Kinderdijk. Toen de vrijwilligers van De Groene Long de basis van het hotel gingen plaatsen en daarvoor vier palen in de grond moesten slaan en graven, stoten ze op allerlei (ijssel)steentjes. Ook deze hebben een plekje gekregen in het hotel.

"We zijn als bestuur van De Groene Long reuze trots op het behaalde resultaat", meldt de Groene Long. "En bedanken dan ook iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. De komende tijd gaan we aan insectenhotel nummer twee werken. De planning is om deze in het Lammetjeswiel te gaan zetten."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden