• Een archieffoto van een vorige editie van Molenpop.
• Een archieffoto van een vorige editie van Molenpop.

Molenpop viert vijfjarig jubileum

Algemeen 473 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • In het eerste weekend van juli organiseert stichting Molenpop het jaarlijks terugkerende sport- en muziekevenement in Nieuw-Lekkerland.

Dit jaar zal in het teken staan van het vijfjarig bestaan. Het tweedaagse festijn staat volledig in het teken van muziek, sport en ander vermaak. Er zijn diverse muziekpodia, de kinderen kunnen actief bewegen en op zondag is er een passende programmering.

Zowel de ochtend, middag als avond is op zaterdag goedgevuld. Tijdens het 'Lekkerlandse Sportfestijn' kunnen kinderen tot en met 12 jaar uit Nieuw-Lekkerland en omstreken kennis maken met verschillende sporten. De plaatselijke verengingen NLTC, Klipperstars, Molenwiek'74, vv Nieuw-Lekkerland en Kracht & Vriendschap laten de kinderen kennismaken met de vereniging en desbetreffende sport.

Om 09.30 uur start de warming-up, waarna de kinderen in carrouselvorm kennis maken met de sporten tennis, basketbal, beachvolleybal, voetbal en dans. Tijdens de pauze van het festijn geven de jongste leden van gymnastiek en dansvereniging Kracht & Vriendschap een dansoptreden. Deelname aan het Lekkerlandse Sportfestijn is gratis en inschrijven is niet nodig.

Darttoernooi
Naast het vernieuwd concept van het ochtendprogramma, heeft Molenpop tijdens deze vijfde editie er een activiteit bij in de middag. Deelnemers aan het 'John van der Dussen koppel darttoernooi' kunnen in koppels strijden om de felbegeerde eerste titel. Naast het darttoernooi kunnen bezoekers uiteraard weer genieten van het 3 tegen 3 'PPM jobs streetbasketbaltoernooi' met teams uit Nieuw-Lekkerland en de gehele omgeving. Op een speciaal aangelegd basketbalcourt gaan diverse teams proberen de tweede editie van dit toernooi te winnen. Het 'BHC open beachvolleybal toernooi' is het derde sporttoernooi van de zaterdagmiddag. Twaalf recreatieve volleybalteams  strijden om de beker.

In de avond zijn er drie podia continue bezet met bands en dj's. Op de Sound & Lightsupply stage trapt de band Blue Five de avond af. De tweede band van de avond is nieuwkomer Floqheart. En de coverband Blieks uit het nabij gelegen Alblasserdam sluit de avond af. Op de Jalecostage draaien dj's mainstream/dance en de derde stage staat vooral in het teken van feestmuziek. De dj's van deze avond zijn DJ D'VEE, Roger Punario, D-Ray, Eye-Catcher en Michael Warning.

Op zondag is er een passend programma. In de middag treden de kinderen van kinderkoor De Pareltjes op en zal een voorstelling verzorgd worden door poppentheater Arcanta. Vanaf 20.15 uur is er weer de openlucht Sing-in met medewerking van Ahava.

Voor meer informatie: www.molenpop.com en de Facebookpagina.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Lange rij geparkeerde auto's langs de Anthony Fokkerweg in Papendrecht.
Nog geen plannen voor extra maatregelen rondom Fokker in Papendrecht: 'Veel zieken gehad' Nieuws 4 uur geleden
• Het grasveld tussen de Jacob Catslaan en de Douwes Dekkerlaan, met rechts het pand dat nu aangekocht wordt.
Nieuwe woonwijk langs Douwes Dekkerlaan in Papendrecht weer een stap dichterbij Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Papendrechtse N3-brug over Merwede gaat dicht van woensdag- op donderdagnacht Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden