• Het KDO-team in een kar van Jan van Asperen.
• Het KDO-team in een kar van Jan van Asperen.

KDO maakt zich klaar voor de Gymnaestrada

Algemeen 420 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De Gymnaestrada-dames van KDO Alblasserdam zullen in juli deelnemen aan de Wereld Gymnaestrada in Oostenrijk.

De Gymaestrada vindt plaats van 7 tot 13 juli. Er gaan 46 dames uit de Alblasserwaard en de Krimpenerwaard naar dit gym- en turnevenement, waaraan 21.000 deelnemers uit 60 landen zullen deelnemen. De groep op de foto zal optreden met de demo: 'The Andre Rieu Dance Sisters'. De voorbereidingen van dans op muziek zijn al maanden in volle gang.

Iedere vier jaar staat de Gymnaestrada-groep van gymnastiekvereniging KDO weer in de startblokken om af te reizen en mee te doen aan dit grote gebeuren.

De Gymnaesrada is ooit begonnen in Rotterdam in 1953, met veertien deelnemende landen en 5000 deelnemers. Inmiddels is het deelnemersaantal verviervoudigd, evenals het aantal deelnemende landen. In 2023 is de Wereldgymnaestrada aan Amsterdam toegewezen.

De KDO-dames zijn in 1991 in Amsterdam begonnen en hadden gelijk het 'Gymnaestrada-virus' te pakken. "Dat is nooit meer over gegaan
en iedere vier jaar dan staan we er weer", vertelt juf Gerda Zijderveld van KDO.

Ditmaal doet het team van KDO mee met een demo op de klanken van Andre Rieu met The Dutch Violin Dancers. "Iedere keer probeer ik een mooie foto te laten maken. Dit jaar heb ik aan Jan van Asperen gevraagd of wij, de Alblasserwaardse dames, in een originele boerenkar op de foto mochten. Jan was gelijk enthousiast en deze foto gaat de hele wereld rond."

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden