• De D1 van PKC.
• De D1 van PKC.

PKC D1 vierde van Nederland

Sport 1.125 keer gelezen

PAPENDRECHT • PKC/SWKGroep D1, dat zich verrassend voor de tweede keer dit jaar voor het eindtoernooi om het Nederlands Kampioenschap plaatste, is in het afgelopen weekend vierde van Nederland geworden.

De D1 nam het in de openingswedstrijd in Hardenberg op tegen LDODK uit Gorredijk, dat bij het NK in de zaal nog verdienstelijk tweede werd. In die wedstrijd hield PKC zich knap staande. De wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel. De volgende tegenstander was het Dordtse Sporting Delta. Die tweede wedstrijd had meer spektakel in zich en het publiek kreeg dan ook een spannende derby op neutraal terrein voorgeschoteld. De wedstrijd eindigde 6-8 in het voordeel van de collegaclub uit Dordrecht. PKC richtte zich op en wist ook in de derde wedstrijd strijd te leveren tegen De Meeuwen uit Putten. Het werd een gelijk opgaande strijd met een bloedstollende slotfase, leverde PKC de verdiende winst op van 6-7. De ontlading was groot!

De winst had als resultaat dat PKC de laatste wedstrijd van de dag mocht spelen om de 3e of 4e plaats. Fortuna/Delta Logistiek uit Delft toonde Fortuna zich net een maatje te groot voor PKC D1. De spelers kunnen, aan het eind van deze zonnige dag, met recht trots zijn op de getoonde inzet en het voor elkaar strijden als een team. PKC D1 mag zich op basis van de geleverde prestaties, rekenen tot de beste vier ploegen van Nederland in deze leeftijdscategorie. Het was een machtig mooi avontuur voor de Papendrechtse jeugdspelers, begeleid door trainers Michel Matena, Emma Plieger en Bas Matena, hebben ze herinneringen voor het leven gemaakt.

Op de foto v.l.n.r.: 1e rij: Michel Matena (trainer/coach), Tijs Kok, Lukas Deelen, Joep de Jong, Bas Matena (trainer/begeleider), Joran Troost, Sven van Veghel (reserve), Kelvin Verhoef (reserve), David Geelhoed, Emma Plieger (trainer/coach), 2e rij: Iris van Weereld, Fay Guijs, Mirte Büscher (reserve), Roos van der Linden, Josje Kemp, Carlijn den Haan (reserve), Eva Blokland.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden