Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Het logo van School op Seef.
• Het logo van School op Seef.

School op Seef label voor IKC De Wielen

  •   56 keer gelezen

PAPENDRECHT • IKC De Wielen ontvangt op vrijdagmiddag 21 juni het School op Seef Verkeersveiligheidslabel.

Wethouder Kees de Ruijter van verkeer en vervoer overhandigt het fraaie label aan directeur mevrouw Bishoff. In februari 2011 behaalde destijds OBS 't Kofschip, locatie De Wielen voor de eerste keer het School op Seef Verkeersveiligheidslabel. Sinds 15 oktober 2018 is IKC De Wielen een zelfstandig Kindcentrum in Papendrecht Middenpolder. De aandacht voor verkeerseducatie en verkeersveiligheid staat onveranderd hoog op de agenda.

Verkeerseducatie
Op school is een leerkracht die verkeerseducatie coördineert. Jaarlijks biedt deze leerkracht samen met het team docenten praktische verkeerslessen aan. Dit krijgen alle klassen. Er wordt niet alleen geoefend op het schoolplein, ook in de schoolomgeving worden in de praktijk verkeerssituaties geoefend met de leerlingen uit groep 1 tot en met 8.

Hierbij kan de school rekenen op 3 enthousiaste verkeersouders die helpen bij de praktische verkeerslessen. Leerlingen konden zelf aangeven welke punten zij gevaarlijk vinden in het verkeer. Ook wordt op school met een echte vrachtwagen aandacht besteed aan de dode hoek. Van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat.

Achtergrond
School op Seef is het regionaal praktische verkeerseducatieprogramma waaraan de gemeente Papendrecht meedoet en waarbij iedereen een steentje kan bijdragen aan een verkeersveilige regio. Het programma is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland in samenwerking met de regio Drechtsteden en gemeente Papendrecht. Deelname aan School op Seef is kosteloos voor scholen. Meer informatie: www.schoolopseef.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }