Afbeelding

Nieuwe directeur voor Stichting Welzijn Alblasserdam

Algemeen 484 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Per 1 augustus zal Denise Kil-van Dongen starten als directeur van Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA).  Zij was tot voor kort werkzaam als manager van  twaalf sociale wijkteams bij  de gemeente Rotterdam.

Bestuur en medewerkers van de  SWA zijn blij met de aanstelling van de nieuwe directeur die binnen het sociaal domein veel ervaring heeft opgedaan op zowel uitvoeringsniveau, als adviseur en projectleider, als managementniveau. Na haar studie maatschappelijk werk en dienstverlening aan de Hogeschool Leiden haalde zij haar doctoraat bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Mevrouw Kil-van Dongen is onder andere werkzaam geweest als adjunct directeur bij IJsselwijs Stichting Welzijn en Maatschappelijke Clientondersteuning in Rotterdam, als interim manager in de Deelgemeente Charlois en als adviseur van Bewonerscommissies Carnisse en Tarwewijk.

In haar huidige functie als manager wijkteams bij de Gemeente Rotterdam was mevrouw Kil-van Dongen onder andere betrokken bij het opzetten en aansturen van  de wijkteams en bij het ontwikkelen van werkprocessen en werkwijzen. In haar nieuwe functie bij de SWA zal zij zich in gaan zetten op het gebied van preventie, presentie en samenwerking met de andere partners in het dorp.  "De stap van 'de grote stad' naar Alblasserdam zal ik met veel plezier maken, ik zie het als uitdaging om nu eens op lokaal niveau met welzijnswerk bezig  te zijn en daar het verschil te maken," aldus Denise, "Bovendien woon ik in Oud-Alblas en binnenkort kan ik dus op de fiets naar mijn werk, dat is sowieso een prettig vooruitzicht."

Mevrouw Kil-Van Dongen volgt voormalig directeur Tonia Ruybroek op, die inmiddels de functie van directeur van stichting KijkopWelzijn Barendrecht en Stichting Welzijn Albrandswaard bekleedt.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden