Afbeelding
Foto: 123RF.com
ingezonden mededeling

Evenementen in de zomer in Alblasserdam

Algemeen 207 keer gelezen

De zomerperiode begint officieel op 21 juni, maar het mooie weer is inmiddels al aanwezig in Nederland. Een ding dat zomer elk jaar weer betekent: heel veel evenementen.

Ook in de regio Alblasserwaard zal deze zomer weer van alles georganiseerd worden, hieronder zul je meerdere lokale evenementen vinden. Wil je toch liever op vakantie naar het buitenland, dan zijn hier veel opties voor. Je kunt bijvoorbeeld naar Spanje of Portugal gaan, maar het kopen van vliegtickets voor Athene in Griekenland is ook een mogelijkheid. 
 
Fairtradefietstocht
Op 22 juni organiseert VHL4GlobalGoals een fietstocht voor families, waarbij een focus ligt op fairtrade. Tijdens de tocht stoppen de deelnemers bij vier verschillende horecalocaties, waarbij ze een fairtradelunch voorgeschoteld krijgen. De fietstocht zal in totaal ongeveer 40 kilometer zijn en gaat door verschillende kernen in Vijfheerenlanden. Wil je aan deze fietstocht deelnemen dan kun je kiezen wanneer je wilt beginnen. Er zijn drie opties: 10 uur, half 11 en 11 uur. De startlocatie zal in Leerdam zijn, maar de precieze plek is nog niet bekend. Deelnemen aan de tocht kost 15 euro per persoon, hierbij zitten de hapjes en drankjes tijdens de lunch. Aanmelden voor de fietstocht kan door een mail te sturen naar het volgende adres: vhl4globalgoals@gmail.com
 
Rommelmarkten
Op 15 juni zal in Oud-Alblas en Giessenburg een rommelmarkt worden georganiseerd. In Giessenburg staan de kramen van de markt rond het kerkelijk centrum De Rank en in de Dorpstraat. Het zal rond half 9 's ochtends beginnen en eindigt om half 2 's middags. Even pauze nemen tijdens het struinen kan ook, er is namelijk een terras. Bovendien draait het Rad van Avontuur en wordt om 12 uur 's middags de trekking van de lotenverkoop voltrokken. Daarnaast kun je hier natuurlijk ook doen waar een rommelmarkt voor wordt bedoeld: het kopen van tweedehands spullen. Boeken, meubels, gereedschappen, noem het maar op, het zal te koop zijn op de rommelmarkt in Giessenburg.

Zulke artikelen zullen ook verkrijgbaar zijn op de rommelmarkt in Oud-Alblas. Hier begint de markt om 8:00 uur en eindigt het om 14:00 uur. De stands staan op het Kerkplein, in de Kerkstraat en de Schoolstraat. Naast de tweedehands spullen is er ook eten en drinken te koop, zoals pannenkoeken en koffie. Tevens zijn er activiteiten geregeld, denk hierbij aan springkussens en enveloppen trekken. 70 procent van de rommelmarkt gaat naar Kerkvoogdij, terwijl het resterende geld wordt verdeeld aan Bond tegen Vloeken en Operatie Mobilisatie.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden