• Daniël Langereis zegeviert in de Ronde van Papendrecht.
• Daniël Langereis zegeviert in de Ronde van Papendrecht. Foto: Richard van Hoek
update

Daniël Langereis wint Ronde van Papendrecht

Sport 279 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Jumbo Ronde van Papendrecht op zaterdag 1 juni is gewonnen door Daniël Langereis. Hij finishte in 1.45:39. Tweede werd Robert Berk, die vier seconden later over de streep kwam. De derde plaats was voor Tomas Kopecky. De loopwedstrijd '4 Mijl van Papendrecht' werd gewonnen door Lars Gerritsen.

Bij de wielerronde deed een aantal toppers mee. Dit jaar werd begonnen met de dameskoers waarin drie categorieën waren samengevoegd. Meer dan 50 dames streden om Grote Prijs Shipping Factory. Na een spannende race met diverse demarrages leek het op een massasprint uit te draaien. Tessa Neefjes drukte haar voorband als eerste over de finish, Hanneke Mulder werd tweede voor Minke Slingerland.

Om 12.45 uur kwam de categorie sportklasse / basisleden in actie voor de 'Grote Prijs A&G'. Net als bij eerste omloop, was een mooie koers te aanschouwen met onder andere de Papendrechtse renners Chris Maas, Peter Kooistra, Dennis en René Lems. Na een ontsnapping met vier renners kwam Frans van der Linden uit Bergschenhoek als eerste over de meet. Chris Maas uit Papendrecht werd knap tweede voor Gerard Kooistra.

De elitekoers, strijdend om de Grote Prijs Jumbo Supermarkten kende dit jaar een spannend verloop. Na een koers van 1 uur en 45 minuten kwam Daniël Langereis uit Delft als eerste over de meet. Tweede werd Robert Berk uit Pijnacker, net voor Tomas Kopecky uit Zoeterwoude. Coen de Groot uit Papendrecht kwam als 44e over de meet. De organisatoren kijken terug op een mooie koersdag met wederom prachtig weer.

4 Mijl van Papendrecht
Ruim 50 lopers stonden aan de start van de 4 Mijl van Papendrecht. Naast de echte kanonnen zoals Lars Gerritsen die uiteindelijk ook heeft gewonnen in een prachtige tijd van 19:53 minuten, had het evenement dit jaar een recreatief karakter. Naast het individuele karakter met extra premies stonden er ook estafette team aan de start. Iets wat enorm in de smaak viel en waarbij veel lopers nog het onderste uit de kast haalden.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

• Het podium 66e Ronde van Papendrecht.

Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 10 uur geleden
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21