• Frans en Corrie Verspuij met wethouder Verheij.
• Frans en Corrie Verspuij met wethouder Verheij. Foto: Peter Stam

Frans en Corrie Verspuij uit Alblasserdam vieren vijftigjarig huwelijk

Algemeen 437 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Frans Verspuij (76) en Corrie Verspuij-Klootwijk (74) uit Alblasserdam waren maandag 27 mei vijftig jaar getrouwd.

Locoburgemeester Peter Verheij ging bij het jubilerende echtpaar, dat langs de Blokweerweg woont, op felicitatiebezoek. Verheij overhandigde daarbij namens het gemeentebestuur een bos bloemen.

Eerste werkgever
"Eigenlijk zijn wij de eerste werkgever van Peter Verheij," vertelde de heer Verspuij lachend. "Toen Peter nog op de lagere school zat, kwam hij namelijk vaak bij ons helpen op onze boerderij aan het Kortland."

Meneer en mevrouw Verspuij leerden elkaar ruim vijftig jaar geleden kennen op een verjaardag. "Frans' broer had verkering met een nicht van mij. Op een verjaardag kwamen we elkaar tegen en daar sloeg de vonk over en die vonk is er nog steeds," vertelt mevrouw Verspuij.

Het echtpaar kreeg twee dochters en een zoon. Inmiddels zijn er ook al vijf kleinkinderen. Meneer en mevrouw Verspuij runde veertig jaar lang hun boerderij aan het Kortland. Sinds acht jaar wonen Frans en Corrie naar tevredenheid langs de Blokweerweg in Alblasserdam. De boerderij wordt nu gerund door hun zoon Pieter.

Het gouden huwelijksjubileum wordt binnenkort in het bijzijn van de familie gevierd.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden