Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Dominee Piet van Die uit Papendrecht presenteert 'Van Elvis-viering tot U2-dienst' in Paradiso

Algemeen 446 keer gelezen

PAPENDRECHT • Dominee Piet van Die uit Papendrecht presenteert zondag 2 juni samen met zijn collega-schrijvers het boek 'Van Elvis-viering tot U2-dienst' tijdens een dienst in Amsterdam.

De presentatie is op een bijzondere plek: de voormalige kerk en huidige poptempel Paradiso in Amsterdam. Het leek de drie schrijvers - naast Piet van Die zijn dat de poppredikanten Fred Omvlee en Jan Andries de Boer - een goed idee om daar 'Van Elvis-viering tot U2-dienst - officieel het levenslicht te laten zien. Van Die: "En vanuit Paradiso zelf kwamen ze met het idee om er een kerkdienst van te maken. Een aanbod dat we met twee handen hebben aangegrepen."

Voor het boek 'Van Elvis-viering tot U2-dienst' van uitgeverij Kokboekencentrum bundelde het drietal hun krachten en inzichten. In dit boek gaan de auteurs dieper in op de religieuze inhoud van popmuziek en de waarde daarvan voor de kerk. Het boek bevat een kleine theologie van de popmuziek en veel verdieping over Johnny Cash, Elvis Presley en U2.

"Het is allereerst geschreven voor binnenkerkelijk gebruik, voor onder meer kerkenraden en evangelisatiecommissies die meer willen weten van popkerkdiensten", licht Van Die toe. "Wat bijvoorbeeld heel belangrijk is: een popkerkdienst moet uit je hart komen, je moet echt houden van de muziek en de teksten. Het is geen kunstje dat iedere voorganger zonder gevoel voor de popmuziek uit kan voeren."

'Van Elvis-viering tot U2-dienst' is al verkrijgbaar in de boekhandels in de omgeving. Het complete interview met dominee Piet van Die staat deze week in Klaroen.nl.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Lange rij geparkeerde auto's langs de Anthony Fokkerweg in Papendrecht.
Nog geen plannen voor extra maatregelen rondom Fokker in Papendrecht: 'Veel zieken gehad' Nieuws 4 uur geleden
• Het grasveld tussen de Jacob Catslaan en de Douwes Dekkerlaan, met rechts het pand dat nu aangekocht wordt.
Nieuwe woonwijk langs Douwes Dekkerlaan in Papendrecht weer een stap dichterbij Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Papendrechtse N3-brug over Merwede gaat dicht van woensdag- op donderdagnacht Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden