Afbeelding

PKC dankzij winst op TOP naar play offs

Sport 223 keer gelezen

PAPENDRECHT • PKC/SWKGroep heeft een plek in de play-offs veilig gesteld door afgelopen zaterdag met 16-19 te winnen van TOP.

De wedstrijd tegen TOP kende meerdere gezichten. PKC begon sterk en kwam met 7-3 voor te staan. Maar na de rust veranderde alles en kwam TOP terug en zelfs ruim op voorsprong: 12-7. Vanaf dat moment nam captain Laurens Leeuwenhoek zijn ploeg op sleeptouw. Dit resulteerde in een spectaculaire comeback en zelfs een verdiende winst op TOP.

Hierdoor mag PKC/SWKGroep zich gaan opmaken voor deelname aan de play offs, die vorig jaar resulteerden in het landskampioenschap op het veld.

Transfernieuws
Er was in de afgelopen week volop transfernieuws bij PKC. Mabel en Veerle Havelaar kondigden hun vertrek aan, evenals Nadhie en Danny den Dunnen. Daartegenover stonden de toevoegingen van Randy Oosting en Julie Caluwé.

Julie Caluwé, speelster bij het Belgische Voorwaarts KKC, zet haar korfballoopbaan voort bij PKC/SWKGroep. Julie (26) maakte haar debuut in de selectie bij Voorwaarts in het seizoen 2009-2010 en komt sinds 2011 uit voor het Belgische nationale team (39 caps).

De Papendrechtse formatie is verheugd met de komst van Julie Caluwé, die in België drie maal werd uitgeroepen tot speelster en tot topschutster van de Topkorfballeague. Niels Mooij, bestuurslid sport van PKC/SWKGroep: "Wij kennen Julie als een zeer gedreven en getalenteerd speelster die klaar is voor haar volgende stap. PKC/SWKGroep welkomt haar graag in de selectie om zich in Nederland te meten met de korfballers in de Korfballeague."

Julie Caluwé zelf kijkt ernaar uit om in Papendrecht te gaan korfballen. "Het valt zwaar om de club te verlaten waar ik ben opgegroeid en aan wie ik veel te danken heb. Ik zie spelen bij PKC/SWKGroep als een kans om op het allerhoogste niveau te kunnen korfballen. De club speelt attractief korfbal en kent daarnaast een grote, enthousiaste aanhang."

Trainer Daniël Hulzebosch over de komst van Caluwé: "Julie is een dame met een uitstekende technische bagage en de mentaliteit om door hard werken het beste uit zichzelf te halen, daarnaast is zij in de afronding meer dan goed."

Oosting
Randy Oosting maakt volgend seizoen de overstap van DeetosSnel naar PKC. De technische staf van PKC/SWKGroep is erg blij met de komst van Randy.

Randy, 20 jaar, speelt al 9 jaar bij DeetosSnel en is ook onderdeel van de selectie van Talent Team NL (Oranje U21). De talentvolle Randy wil zich met de beste spelers meten en wil daarom zijn Korfbal League ambities najagen. Na gesprekken met de technische staf van PKC/SWKGroep heeft Randy de moeilijke beslissing genomen om zijn club DeetosSnel te verlaten en de overstap te maken naar PKC/SWKGroep. Jan de Jager, namens de technische staf van PKC/SWKGroep: "Uiteraard is het technisch kader zeer blij met de komst van Randy Oosting. Hij past goed in ons beleid om duurzaam aan de top te spelen".

Volgens de technische staf van PKC, valt Randy vooral op door zijn power en all-round kwaliteiten. Daan Euser, trainer PKC/SWKGroep, vult aan: "Randy is een jonge en talentvolle korfballer, die ook Korfbal League ervaring heeft opgedaan. Daarnaast is het een gedreven speler die het maximale wil bereiken. Hij is daarmee een versterking voor onze groep en wij vinden het mooi dat Randy komend seizoen onderdeel is van onze selectie".

Mabel en Veerle Havelaar
Mabel en Veerle Havelaar zien om uiteenlopende, persoonlijke, redenen hun toekomst niet in Papendrecht. De uitgangspunten en verwachtingen die Veerle en Mabel hebben over de invulling van hun korfbalcarrière sluiten niet langer aan bij die van de club.

PKC/SWKGroep vindt het erg jammer dat zowel Mabel als Veerle de club verlaat, maar we bedanken beiden voor hun bijdrage aan de vereniging en wensen beide dames veel succes in het vervolg van hun korfbalcarrière. Beide speelsters hebben aangegeven terug te kijken op heel mooie tijd bij PKC/SWKGroep en hopen het seizoen met veel plezier af te sluiten.

Nadhie en Danny den Dunnen
Nadhie en Danny den Dunnen hebben in goed onderling met PKC/SWKGroep besloten dat het lopende seizoen het laatste is in het groen-wit van PKC/SWKGroep. Zowel Nadhie als Danny hebben in de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van PKC, met als absolute hoogtepunten de winst in de korfbalfinales van 2013 en 2015. Voor Nadhie en Danny komt er hiermee een einde aan hun periode bij PKC. In samenspraak is besloten dat ze dit seizoen niet meer in actie komen.

Voorzitter Bertjan Scheepbouwer: "Wij kijken terug op succesvolle jaren met Danny en Nadhie. Hun korfbaltalent en creativiteit was een verrijking van onze selectie. Ook buiten het veld hebben wij met hen mooie tijden beleefd. Dat er nu een einde komt aan deze periode doet daaraan niets af. Wij danken Nadhie en Danny voor hun inzet voor PKC/SWKGroep en wensen hen alle goeds voor de toekomst."

Nadhie en Danny over hun vertrek: "Wij willen graag iedereen bedanken voor de schitterende tijd bij PKC. We hebben een geweldige tijd in het veld en ook zeker buiten het veld gehad. PKC/SWKGroep is een enorm mooie club waar wij mooie herinneringen en vrienden voor het leven hebben gemaakt. Het is een plek waar wij dan ook altijd zullen terug komen. Het is nu tijd voor een nieuwe uitdaging bij onze oude club HKC, maar wij hopen dat we velen van jullie nog vaak zullen treffen."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 10 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden