Afbeelding

Leerlingen schitteren op podium van IKC De Twijn

Algemeen 113 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Op het plein van IKC De Twijn aan de Parallelweg schitterden donderdag alle leerlingen op het podium.

Na weken oefenen met de pedagogisch medewerkers, juffen en meesters, gaven zij een muzikale voorstelling voor hun ouders, opa's en oma's en andere belangstellenden.

Tijdens deze speciale uitvoering met muziek, zang en dans vertelden de kinderen het verhaal van De Twijn. Hoe alle kinderen, het personeel en de muisjes en vleermuizen die op school wonen zich opmaken voor de verhuizing naar locatie Pieter de Hoochplaats. En over de sloop en nieuwbouw aan de Parallelweg.

Einde tijdperk
Met dit speciale evenement komt er een einde aan een tijdperk: geen aparte basisscholen Loopplank en Boeg meer. Geen Twijn op twee locaties, maar vanaf het nieuwe schooljaar een IKC op één locatie aan de Pieter de Hoochplaats. 's Middags werd dit zingend en dansend door de peuters en kleuters ten tonele gebracht.

's Avonds gaven de oudere kinderen met het orkest Solide van Soli Deo Gloria een muzikale voorstelling. De kinderen van de groepen 3 en 4 vormden een koor en de kinderen van de groepen 5, 6 en 7 leerden in de voorafgaande weken een instrument naar keuze te bespelen: slagwerk, gitaar of ukelele of een koperblaasinstrument. De kinderen zongen en speelden samen met het orkest mee. Desiree Twigt en Ivo Kouwenhoven van Soli Deo Gloria dirigeerden alle grote en kleine muzikanten.

Meer muziek
Dit project is mede tot stand gekomen door een bijdrage van servicebureau onderwijs en cultuur (Kunstkanjers Alblasserdam onder schooltijd), een bijdrage van stichting Vrienden van De Twijn en de subsidie 'Meer muziek in de klas'. Tevens heeft De Haan Verhuizingen hun medewerking verleend door het schenken van verhuisdozen.

Dit project werd afgesloten met 'Meer muziek in de klas' af. Tijdens deze twee jaar ontstond er een sprankelende samenwerking tussen de Twijn en Soli Deo Gloria, die ook na de subsidie wordt voortgezet. Juf Desiree blijft verbonden aan het kindcentrum voor de muzieklessen van 0-13 jaar. Er staat nu een mooie leerlijn muziek voor ons het kindcentrum.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden