Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Ronald Wittenberg

Oversteekexamen groep 3 Augustinusschool uit Papendrecht

  •   38 keer gelezen

PAPENDRECHT • Leerlingen uit groep 7 van de basisscholen deden donderdag 16 mei in Papendrecht mee aan het praktisch fietsexamen van School op Seef. Op diezelfde dag deden de leerlingen uit groep 3 van de Augustinusschool in Papendrecht ook een verkeersexamen. Niet op de fiets, maar een heus oversteekexamen. Hiermee heeft de Augustinusschool een primeur.

Ouders liepen met groepjes leerlingen een route door de wijk. Op diverse lastige oversteeksituaties zaten leerlingen uit groep 8 als controleposten. Zij controleerden of de leerlingen goed naar links-rechts-links keken. Helaas stopten niet alle automobilisten wanneer de leerlingen bij het zebrapad wilden oversteken. Maar goed dus dat de leerlingen eerst goed keken voor ze overstaken. Soms moest ook over de schouder gekeken worden omdat er op kruispunten ook verkeer van achteren kan komen. En op één punt moesten ze zelfs even van de stoep af omdat er aan de weg werd gewerkt.

In het totaal waren er maar liefst 13 controleposten, bijna evenveel als bij het fietsexamen van groep 7.  Alle leerlingen uit groep 3 zijn geslaagd voor hun oversteekexamen en kregen een mooi certificaat en bellenblaas.

De Augustinusschool vindt verkeerseducatie belangrijk. De school is dan ook in het bezit van het School op Seef verkeersveiligheidslabel. Samen met ouders en de gemeente Papendrecht helpen zij leerlingen zich te ontwikkelen tot veilige, zo zelfstandig mogelijke, verkeersdeelnemers.

Het oversteekexamen is mogelijk gemaakt door School op Seef, de gemeente Papendrecht en de regio Drechtsteden. Samen maken zij een punt van nul verkeersslachtoffers.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }