Afbeelding
Foto: Ronald Wittenberg

Oversteekexamen groep 3 Augustinusschool uit Papendrecht

Algemeen 161 keer gelezen

PAPENDRECHT • Leerlingen uit groep 7 van de basisscholen deden donderdag 16 mei in Papendrecht mee aan het praktisch fietsexamen van School op Seef. Op diezelfde dag deden de leerlingen uit groep 3 van de Augustinusschool in Papendrecht ook een verkeersexamen. Niet op de fiets, maar een heus oversteekexamen. Hiermee heeft de Augustinusschool een primeur.

Ouders liepen met groepjes leerlingen een route door de wijk. Op diverse lastige oversteeksituaties zaten leerlingen uit groep 8 als controleposten. Zij controleerden of de leerlingen goed naar links-rechts-links keken. Helaas stopten niet alle automobilisten wanneer de leerlingen bij het zebrapad wilden oversteken. Maar goed dus dat de leerlingen eerst goed keken voor ze overstaken. Soms moest ook over de schouder gekeken worden omdat er op kruispunten ook verkeer van achteren kan komen. En op één punt moesten ze zelfs even van de stoep af omdat er aan de weg werd gewerkt.

In het totaal waren er maar liefst 13 controleposten, bijna evenveel als bij het fietsexamen van groep 7.  Alle leerlingen uit groep 3 zijn geslaagd voor hun oversteekexamen en kregen een mooi certificaat en bellenblaas.

De Augustinusschool vindt verkeerseducatie belangrijk. De school is dan ook in het bezit van het School op Seef verkeersveiligheidslabel. Samen met ouders en de gemeente Papendrecht helpen zij leerlingen zich te ontwikkelen tot veilige, zo zelfstandig mogelijke, verkeersdeelnemers.

Het oversteekexamen is mogelijk gemaakt door School op Seef, de gemeente Papendrecht en de regio Drechtsteden. Samen maken zij een punt van nul verkeersslachtoffers.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden