Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Nout Merkus met zijn docent Hans Bezemer.
• Nout Merkus met zijn docent Hans Bezemer.

NexTech Scholarship voor leerling De Lage Waard

  •   178 keer gelezen

PAPENDRECHT • Nout Merkus van CSG De Lage Waard is één van de leerlingen die tijdens de uitreiking van de Innovation Award ZHZ 2019 in de prijzen is gevallen.

Tijdens het evenement werden de NexTecH Scholarships door Astrid Kee en Bert Bult uitgereikt. De organisatie kent deze jaarlijks toe aan Havo- en VWO-scholieren die een profielwerkstuk hebben gemaakt met een sterke focus op techniek. Het betreft scholarships met ieder een waarde van 8400 euro, verdeeld over de studieperiode van vier jaar, om de leerlingen aan te moedigen en te ondersteunen. Caspar Paarlberg van het Insula College, Nout Merkus van CSG De Lage Waard en Thymen Woldhuis en Adeline Visser van het Dalton College mochten zich de gelukkige winnaars noemen.

RoosRos Architecten heeft overigens de Innovation Award ZHZ 2019 gewonnen. Het bedrijf uit Oud-Beijerland kreeg de prijs voor haar initiatief Architect 2.0: de ontwikkeling van vier pilotprojecten om de toekomst te onderzoeken en daarmee ook de transformatie van het beroep van architect.

In samenwerking met het Da Vinci College en Amega werden nog 2 prijzen aan MBO-studenten uitgereikt. De Da Vinci Impact Award ging naar het team dat een winkel runt en louter Dordtse producten verkoopt, de Conceptstore Dordtstudent.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }