Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Tijdens de opfleuractie werd ook de buurt schoongemaakt.
• Tijdens de opfleuractie werd ook de buurt schoongemaakt. (Foto: Richard van Hoek )

Geslaagde opfleuractie in enkele straten in Alblasserdam

  •   70 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Meer dan de helft van de omwonenden van de Eksterstraat, de Waalsingel en de Reigerstraat in Alblaserdam zijn afgelopen zaterdag de vier gratis plantjes en de zak bloembollen op komen halen. Dit gebeurde in het kader van de opfleuractie van de Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA).

"We zijn zeker tevreden met deze respons, gezien er altijd mensen zijn die aan het werk zijn of ergens anders zijn", vertelt dorpsmakelaar Marion Korteland van de SWA.

Als extraatje had de gemeente een bloembollenmix beschikbaar gesteld. Men kon kiezen uit een vlinder- of buienmix.

Een bewoner woont net twee weken in de buurt en werd gelijk meegenomen door haar buurvrouw om mensen te ontmoeten. "Ook een echtpaar die erg slecht ter been zijn, hadden een dochter die voor ze langskwam en met ons kon delen hoe het met haar ouders gaat", vervolgt Marion. "Ook mooi is dat er ideeën ontstaan: een bewoonster zou graag een pluktuin achter haar flat willen aanleggen, samen met de buurt. Zodat ook kinderen meer bewust met de natuur bezig zijn en de kracht van groeien en bloeien ontdekken. Verder werd er meermaals genoemd dat de speeltuin een opknapbeurt nodig heeft. Dit werd door de gemeente beaamd en daar zal vanuit de gemeente een actie op komen om met de bewoners over na te gaan denken.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }