Logo hetkontakt.nl/klaroen
Drimmelen
Drimmelen (Foto: Leo Bot, Frank Kroes en Hans Pullen)

Willem IV Rally brengt 10.000 euro op

  •   181 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • De Willem IV Rally die de Lionsclub Alblasserwaard d'Egelantier zaterdag 18 mei heeft gehouden, heeft 10.000 euro opgeleverd voor het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam.

Dit jaar begon de rally vanuit het goede doel zelf; het Ronald McDonald Huis in Rotterdam. Starten vanuit een parkeergarage was ook een bijzonderheid voor de rally, die dit jaar al voor de zevende keer werd georganiseerd. Afgevlagd door niemand minder dan de radio-Rijnmond presentator en entertainer Dave van der Wal konden de deelnemers bij het groene verkeerslicht vertrekken voor een uitdagende en gevarieerde route. Hoe deze precies liep moesten de deelnemers zelf ontdekken door te puzzelen en te meten op de kaarten uit het kleurrijke roadbook. De rally is professioneel van opzet en mede dankzij de nieuwe hoofdsponsor De Kreek Transport uit Ridderkerk ook compleet verzorgd met lunch en diner. "Dat hoort erbij: een mooie rit, leuke momenten en ontspanning. Het maakt het plaatje van de dag compleet of, zoals een van de deelnemers het noemde, het maakt het de mooiste dag van het jaar", aldus Piet van den Bos, de president van de Lionsclub. "En ook het weer doet weer mee dit jaar; alle cabrio's konden open rijden." 

Winnaar van de rally waren Loeck Treure en Jurgen van Arkel. Loeck en Jurgen versloegen hiermee de equipe van de vader van Loeck met diens navigator. "Jammer dat we niet gewonnen hebben, maar het is goed om te weten dat er tóch nog Treure op de wisselbeker blijft staan," grapte vader Nico.

Zevende editie
Met 25 deelnemende teams mocht de Lionsclub Alblasserwaard d'Egelantier weer een mooie happening neerzetten. Met de opbrengst van deze editie mochten de Lions dankzij sponsoring en de verschillende deelnemers door de jaren heen inmiddels al ruim 50.000 euro schenken aan het Ronald McDonald Huis Sophia. "Ik krijg weer kippenvel wanneer ik naar deze groep mensen kijk die met elkaar gezorgd hebben voor deze fantastische cijfers op de cheque"  vertelt Guido Revet als voorzitter van de Rallycommissie in zijn speech tijdens de uitreiking van de cheque met daarop het bedrag van 9783 euro. "Zo dicht bij de 10.000 euro…" Bij deze woorden is één van de sponsoren en deelnemer aan de fantastische dag opgestaan om het bedrag alsnog af te ronden op 10.000 euro. "Wat een gebaar!"

"Dank is ook vandaag weer in het bijzonder aan de deelnemers en de sponsoren. Zonder jullie hadden we het niet gekund!", zo sluit Guido zijn speech af.

Natasja Jongenotter, manager van het Huis, heeft samen met haar navigator Dave de hele dag mee gepuzzeld en heeft zich enorm vermaakt. "Wat een professionaliteit en enthousiasme! We hebben een heerlijke dag gehad. Wij zijn verslaafd!" laat ze weten. Als ze de cheque in ontvangst mag nemen en het bedrag aangevuld wordt vanuit de zaal wordt zij emotioneel. "Wat geweldig! Dank jullie wel!" en "Een nachtzoen, een knuffel, een verhaaltje voor het slapen gaan: die kleine dingen zijn van onschatbare waarde op momenten wanneer kinderen en ouders elkaar het hardste nodig hebben. In het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in Erasmus MC-Sophia. Met deze geweldige opbrengst kan het doorgaan en hier zijn wij erg dankbaar voor."

Natasja heeft ook nog iets voor de Lionsclub: hun eigen sponsorboot voor aan de sponsormuur in het Huis! Als dank voor de inzet voor het Ronald McDonald Huis. 

Doneren
Doneren blijft mogelijk via de website van de Lions Alblasserwaard d' Egelantier (www.lionsegelantier.nl) of rechtstreeks aan het Ronald McDonald Huis. Een nachtzoen van het Ronald McDonald Huis kost 35 euro, maar elk ander bedrag mag ook.

Foto's: Leo Bot, Frank Kroes en Hans Pullen. 

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }