Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Ruud van Engelen, Jaap Seelbach, Leroy Benschop (v.l.n.r.).
• Ruud van Engelen, Jaap Seelbach, Leroy Benschop (v.l.n.r.).

Tweede 55+ beurs in oktober in Landvast Alblasserdam

  •   171 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Op dinsdag 1 oktober zal voor de tweede keer een 55+ beurs in cultureel centrum Landvast worden georganiseerd. De organisatie is in handen van 'Vereniging 55+ beurs Alblasserdam', een samenwerkingsverband van acht verschillende organisaties.

Oktober lijkt nog ver weg, maar de organisatie van de beurs is toch al in volle gang. In 2017 werd voor de eerste keer een 55+ beurs in het Damdorp georganiseerd. Rivas, Waardeburgh, Bewonersgroep Het Anker, Seniorenraad, Gemeente Alblasserdam, PCOB, Seniorenclub Alblasserdam (SSAA) en Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) bundelden hun krachten voor de organisatie van die beurs. Er kwamen ruim 750 bezoekers op de dag af, een aantal dat ver boven de verwachting van de organisatoren lag. De behoefte aan een dergelijk evenement bleek groot te zijn en al snel werd besloten om in 2019 een tweede editie te plannen.

Het thema voor de 2019 beurs is 'Bewust Vitaal'. "Vitaliteit gaat zoveel verder dan alleen fysieke gezondheid", aldus Leroy Benschop (SWA). "Het omvat in feite geestelijke, emotionele, relationele en zelfs financiële gezondheid." De organisatoren hopen bezoekers van de 55+ beurs te inspireren en motiveren om bewust aan die totale vitaliteit te werken. "We hopen met de beurs een stukje bewustwording te creëren", legt Leroy uit, 'en dat doen we onder andere door mensen na te laten denken over gezond ouder worden, iets dat echt niet vanzelfsprekend is." De opzet van de beurs is in grote lijnen gelijk aan die van vorige keer. Er zal weer een informatiemarkt zijn met zo'n vijftig kramen. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van muziek, verschillende optredens, oude films over Alblasserdam, beweging, dans en nog veel meer.

"De beurs is uiteraard een plek voor het uitwisselen van  informatie en voorlichting, maar zeker ook een soort reünie-achtig gebeuren", aldus Ruud van Engelen (Het Anker). "We hebben vorige keer gezien dat bezoekers ook echt van de gelegenheid gebruik maakten om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of drankje."

Momenteel wordt gewerkt aan de invulling van het dagprogramma. "Stel dat je met de gedachte rondloopt om te gaan verhuizen, om bijvoorbeeld gelijkvloers te gaan wonen", oppert Jaap Seelbach (SSAA). "Dan kan het heel handig zijn om eens informatie in te winnen over wat daar allemaal bij komt kijken en dankzij de grote diversiteit aan standhouders is de 55+ plusbeurs daarvoor een uitstekende gelegenheid."

Tijdens de beurs zal het thema 'Bewust Vitaal' toegespitst worden op onderwerpen als wonen, gezondheid/zorg, vrijetijdsbesteding, cultuur, mobiliteit en financiën. Een nieuw element in het programma is het theater van de politie. Via humoristische sketches zal een stuk preventie worden gegeven als het gaat om inbraakveiligheid en babbeltrucs bijvoorbeeld. Overigens is de organisatie nog op zoek naar bedrijven en organisaties die het evenement willen sponsoren, dat kan uiteraard op verschillende manieren. Belangstellenden kunnen daarvoor contact opnemen met Leroy Benschop van de SWA via 078-2021220 of info@55plusbeursalblasserdam.nl. In de komende maanden zal nadere informatie op de website www.55plusbeursalblasserdam.nl verschijnen.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }