Afbeelding

Elf zwemmers De Geul actief bij regiokampioenschappen

Sport 194 keer gelezen

PAPENDRECHT • Elf zwemmers van De Geul uit Papendrecht hebben in het afgelopen weekend met veel succes meegedaan aan de Regiokampioenschappen, die ditmaal plaatsvonden in het Hofbad in Den Haag.

Per leeftijdscategorie staan alle afstanden op alle zwemslagen op het programma. Om deel te mogen nemen aan deze kampioenschappen moeten zwemmers aan bepaalde limieten voldaan hebben. Het is dus al een knappe prestatie om aan de start te staan bij één of meerdere nummers.

Voor De Geul had een groepje van 11 zwemmers zich weten te plaatsen. Sommigen kwamen een enkele keer aan de start, anderen hadden een zwaarder programma.

In de categorie meisjes junioren 1 kwam Donna Verhoef 4x aan de start, haar beste prestatie leverde ze op de 200 wissel, waar ze 19e werd. Laura 't Lam en Lois van Valen kwamen aan de start bij meisjes junioren 2. Lois veroverde onder andere een mooie 6e plaats op de 100 vrij, Laura startte maar liefst zeven keer en haalde twee knappe vijfde plaatsen op de zware 200 vlinder en 200 wissel. Op de 800 vrij en de 50 vlinder werd ze zesde. Daphne van Tilburg startte in de categorie meisjes junioren 3, haar beste notering was een 20e plaats op de 100 rug.

In de categorie meisjes senioren 1 en 2 had de Geul de meeste deelneemsters namelijk 4. Esmée Roodenburg tikte als negende aan op de 100 vrij, Sam IJzerman pakte de achtste plaats op deze afstand en Faustine Mussig werd 22e. Debra de Lange zwom naar een mooie vierde plaats op de 800 vrij.

Aaike de Tender kwam in de categorie jongens junioren 2 op zes afstanden aan de start, zijn beste resultaten behaalde hij op de schoolslag, een zevende plaats op de 200 school en een achtste plaats op de 50 school. Tjomme de Tender startte vijf keer en zijn beste notering was een twaalfde plaats op zowel de 50 vrij als de 200 rug. Brandon Groeneveld zwom in de categorie jongens junioren 4 naar een negende plaats op de 200 school.

Tijdens de Regiokampioenschappen worden ook alle gangbare estafettes gezwommen. Op de 4x100 wissel zwom het meisjesteam met Donna Verhoef, Daphne van Tilburg, Laura 't Lam en Lois van Valen naar een negende plaats. Het damesteam met Debra de Lange, Sam IJzerman, Esmée Roodenburg en Fautine Mussig pakte de tiende plaats.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden