Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Geen politieke steun voor Tiny Forests in Papendrecht

Algemeen 236 keer gelezen

PAPENDRECHT • Een initiatiefvoorstel van Onafhankelijk Papendrecht (OP) voor de aanleg van drie zogenaamde Tiny Forests in Papendrecht, krijgt geen steun van de overige partijen in de gemeenteraad.

Dat bleek woensdagavond tijdens de commissie Ruimte, toen de mogelijke aanleg van de minibosjes in Papendrecht besproken werd.

"Het leeft best wel bij de inwoners van Papendrecht. We hebben 37 steunbetuigingen gekregen zonder dat we echt veel publiciteit eraan gegeven hebben", stelde Ruud Lammers van OP woensdagavond. "We willen bijdragen aan de vergroening van Papendrecht."

De overige partijen wilden dat ook wel, maar stelden andere prioriteiten. De fractie van het Papendrechts Algemeen Belang (PAB) wil graag eerst verbeteringen aanbrengen in de huidige negen parken in Papendrecht en daarna pas nadenken over de aanleg van nieuwe parkjes of kleine stukjes bos.

"We willen vooral inzetten op gewoon groen", zei onder andere Ardjan Boersma (SGP). Wethouder Arno Janssen vond 60.000 euro voor drie minibosjes in Papendrecht ook best veel geld. "In de huidige tijd, waarin we als gemeente niet veel financiële ruimte hebben, moeten we voorzichtig zijn met dergelijke uitgaven."

Met name het educatieve tintje dat bij de aanleg van Tiny Forests belangrijk is, werd door verschillende partijen duidelijk gewaardeerd. Maar ook dat was geen reden om in te stemmen met een onderzoek naar de aanleg van minibosjes in Papendrecht.

OP overweegt een informatieavond te gaan organiseren om te kijken of er vanuit de bevolking animo is om het initiatief te nemen voor Tiny Forests. "Wees daarmee voorzichtig", kreeg OP-voorman Lammers op het hart gedrukt. "Want daarmee kun je verwachtingen wekken die je misschien niet kunt waarmaken."

OP weet overigens nog niet waar de Tiny Forests aangelegd zouden moeten worden in Papendrecht. "Dat laten we over aan mensen die hiervoor het initiatief willen nemen", legde Lammers uit.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden