Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Hubert Kats van de CU en Arjan Voorwinden van de SGP.
• Hubert Kats van de CU en Arjan Voorwinden van de SGP.

Gezamenlijke EU-campagne ChristenUnie en SGP Papendrecht

  •   51 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Papendrechtse afdelingen van ChristenUnie en SGP voeren deze weken gezamenlijk campagne voor de Europese verkiezingen op 23 mei. De twee partijen hebben een gezamenlijke lijst en verkiezingsprogramma en willen na de verkiezingen één fractie vormen in het Europees Parlement.

Afgelopen zaterdag organiseerden ChristenUnie en SGP Papendrecht een flyeractie op De Meent. Ook aanstaande zaterdag 18 mei zijn fractie- en bestuursleden van de twee partijen op het winkelcentrum te vinden.

Hubert Kats is voorzitter van de Papendrechtse ChristenUnie-kiesvereniging. "Het leek ons goed om als lokale afdelingen bij deze EU-verkiezingen samen op te trekken", legt Kats uit. "Het is belangrijk om in het Europees Parlement een duidelijk christelijk geluid te laten horen. Onze lokale campagne draagt er hopelijk aan bij dat veel Papendrechters volgende week lijst 7 zullen aankruisen."

Voorzitter van de SGP-kiesvereniging Arjan Voorwinden onderstreept Kats' woorden. "Onze partijen maken zich in het Europees Parlement sterk voor samenwerking op grensoverschrijdende vraagstukken zoals zorg voor de schepping, handel en transport", aldus Arjan Voorwinden. "Maar we zijn tegen een Europese superstaat die zich overal mee bemoeit. Veel Papendrechters steunen deze boodschap, merkte ik uit gesprekken op straat."

De enige Papendrechtse kandidaat bij Europese verkiezingen is Ardjan Boersma (nr. 27). Hij is lokaal actief als duo-raadslid voor SGP Papendrecht. Hij is blij dat zijn kandidatuur een extra boost geeft aan de lokale campagne. Ardjan Boersma: "Uit gesprekken op De Meent merkte ik dat de EU voor veel mensen een ver-van-hun-bed-show is. Een lokale kandidaat brengt de EU opeens veel dichterbij. Ik vind het met name belangrijk jongeren te motiveren om op ChristenUnie-SGP te gaan stemmen."

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }