Klipperstars U20 ook in 2e halve finale wedstrijd onderuit

Sport 147 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Er werd trots gestreden door de 'Jaleco'-formatie afgelopen zaterdag, maar Crackerjacks bleek over twee wedstrijden te sterk voor de Lekkerlanders. Het werd 97-51 voor de ploeg uit Amersfoort.

In de eerste periode waren de lekkerlanders even bang dat het een waar slagveld zou worden. Crackerjacks schoot uit de startblokken en had duidelijke intenties om hier wederom een grote uitslag neer te zetten. Klipperstars had moeite met de snelle omschakeling van de tegenstander en kreeg zelf wel goede kansen in de aanval maar liet deze vaak onbenut. Bij een stand van 25-9 was het eerste kwart voorbij.

Het tweede kwart begon Klipperstars sterker. De verdediging stond beter alleen in de tweede kansen kon Crackerjacks makkelijk scoren. Het kwart werd afgesloten met 19-16 in het voordeel van Crackerjacks en dat betekende dus een 44-25 ruststand. Het tweede kwart was dan ook het beste kwart voor Klipperstars.

De derde en de vierde periode konden de Lekkerlanders geen echte vuist meer maken, maar vochten wel voor wat het waard was. De 97-51 einduitslag was terecht want Crackerjacks bleek over deze twee wedstrijden gewoon een aantal maatjes te groot. Met opgeheven hoofd kon Klipperstars het veld aflopen want de doelstelling (bij de bovenste vier eindigen) werd wel bereikt.

Er komt nu een lange zomerstop tegemoet waarin de eerste wedstrijden van volgend seizoen pas in september weer beginnen. Klipperstars zal dan wederom uitkomen in de landelijke 2e divisie, alleen dan in de onder 22 leeftijdscategorie.