• Een actie onder de korf van Klipperstars.

Klipperstars hard onderuit in eerste halve finale

Sport 302 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • De basketballers onder de twintig van Klipperstars uit Nieuw-Lekkerland zijn zaterdag hard onderuit gegaan in de eerste halve finalewedstrijd tegen kampioen Crackerjacks.

Het eerste kwart begonnen beide teams nerveus. Na zo'n 4 minuten spelen stond er dan ook pas een 4-4 tussenstand op het scorebord. Daarna ging het hard. Beide teams kwamen in een flow en speelden mooie aanvallen. Halverwege het tweede kwart pakte Klipperstars de grootste voorsprong in de wedstrijd met 8 punten. De Lekkerlanders konden dit echter niet vasthouden tot de rust en gingen met 1 punt achterstand naar de thee.

In de tweede helft bleef het spelbeeld aanvankelijk hetzelfde. Een enorm spannende en gelijk opgaande wedstrijd die beide kanten op kon gaan. Tot en met de 5e minuut in het 3e kwart bleef het spannend. Er waren wat technische problemen met de score en de wedstrijd werd een paar minuten stil gelegd om alles administratief bij te werken. Of het hierdoor kwam of dat Crackerjacks daarna veel feller uit de startblokken kwam blijft een raadsel. Maar Crackerjacks wist bij een 50-48 stand de wedstrijd totaal om te gooien. Waar Klipperstars vanaf dat moment nog maar 12 punten wist te scoren maakte Crackerjacks er maar liefst 50. Het was met name de zone verdediging waar Klipperstars geen antwoord op had. De koppies gingen hangen bij de Lekkerlanders en uiteraard hadden de mannen uit Amersfoort daar geen medelijden mee.

Zo stond er na 40 minuten spelen een 62-96 uitslag op het bord. Voor de derde keer dit seizoen was de tweede helft enorm matig tegen een sterk Crackerjacks. Enorm zonde, want de winst had er misschien niet ingezeten, maar er had vandaag ook met 10 punten verloren kunnen worden zodat er volgende week nog voor wat te strijden viel. Nu zal Klipperstars zich moeten oprichten deze week en de focus moeten verleggen. In plaats van volgende week nog om een finaleplaats te strijden wordt er vooral gestreden om de eer en is het te hopen dat Klipperstars daar wel 40 minuten lang een goede wedstrijd kan spelen. Uiteraard ook om met een goed gevoel het seizoen af te sluiten.

Volgende week in Amersfoort staat de wedstrijd op 11 mei om 20:30 uur gepland.